Bladh by Bladh AB
När Bitten Jonssons bok Sockerbomben, bli fri från ditt sockerberoende utgavs 2004 togs den emot av många chockade läsare. Vad är det här? Sockerberoende och sockerkänslighet, finns det på riktigt? Socker är väl inte särskilt farligt, utom för tänderna då!
Idag ser allting helt annorlunda ut.
Nu släpps det nya böcker varje år som beskriver faran med socker i alla dess former. Fler och fler läkare och forskare har börjat varna för den skadliga effekt sockret har på hjärta och kärl, som en orsak till den enormt växande fetmaepidemin och den snabba ökningen av diabetes typ 2 vi har här i västvärlden.
I böcker och på nätet - var du än letar - finner du numera socker- och mjölfria LCHF- och paleorecept.
Så varför släpps nu en ny, tredje, uppdaterad utgåva av Sockerbomben?
Svaret är en paradox. Trots att de flesta numera vet om sockrets skadliga effekter ökar försäljningen från år till år!
Det är en följd av att de välvilliga råd som idag ges av sjukvården, medierna och många hälsoförespråkare är felaktiga och bygger på okunskap: de ger nämligen precis samma råd till alla. De vet inte om att det finns en skillnad mellan socialt bruk, skadligt bruk eller ett beroende och de förstår inte att vägen till ett hälsosamt liv inte ser likadan ut för alla. Dessvärre får detta förkrossande följder för vårt samhälle och dess människor.
Denna kunskap om socker får du i Sockerbomben 3.0, presenterad på ett enkelt sätt utifrån den allra senaste forskningen och Bitten Jonssons egna erfarenheter från över 20 år av framgångsrika behandlingar av sockerberoende. Genom boken kommer du själv att förstå vilken grupp du (eller anhöriga) tillhör och få lära dig vad just du, steg för steg, kan göra för att slippa sockersuget, uppnå perfekt hälsa och leva ett bra liv.
OM FÖRFATTARNA
Bitten Jonsson är legitimerad sjuksköterska och har en utbildning inom beroende/addiktion från USA. Med över 20 års erfarenhet av framgångsrik behandling med över 6000 patienter är hon Sveriges främsta expert på sockerberoende och är en efterfrågad föreläsare, både i Skandinavien och USA.
Pia Nordström är journalist med bakgrund från bland annat Expressen, som både redaktör och reporter med inriktning främst på hälsa, medicin och mat.