Snabba leveranser 1-3 dagar

 Fri frakt över 499 kr

 Öppet köp i 30 dagar

 Noga utvalt sortiment

 0511 - 79 82 44

 info@upgrit.se

Generation UCAN's Superstarch revolutionerar uthållighetsidrottande!

Generation UCAN's Superstarch revolutionerar uthållighetsidrottande!

Superstarch från amerikanska Generation UCAN är en unik värmebehandlad gluten- och GMO-fri majsstärkelse som har revolutionerat den fysiska prestationen hos många idrottare.


Superstarch ger till skillnad från traditionella sportdrycker




  • En jämn tillförsel av glukos som substrat under idrottsaktivitet


  • En bibehållen eller förbättrad fettoxidation under och efter idrottsaktivitet


  • En effektiv inlagring av glykogen i återhämtningsfasen utan att påverka fettoxidationen


  • Minimal negativ påverkan på matsmältningssystemet


  • Bättre förutsättningar att bibehålla eller förbättra kroppssammansättning för hårt tränande idrottare



Köp din Generation UCAN Superstarch Plain Här


Superstarch utvecklades från början av skotska forskare för att erbjuda patienter med sjukdomen glykogenos (Glycogen Storage Disease) jämnt blodsocker under en längre tid. Patienterna kan inte bryta ned glykogen till glukos (blodsocker) och har därför svårt att upprätthålla ett jämnt blodsocker såvida de inte regelbundet ges kolhydrater.


Superstarch tas fram med en patenterad värmebehandlingsmetod. Den har i två vetenskapliga studier visats kunna ge patienter med glykogenos överlägset bättre kontinuerlig energi i form av blodsocker jämfört med traditionell behandling (1,2). Generation UCAN har rättigheterna till att använda samma patenterade värmebehandlings-metod för framställandet av Superstarch för fysisk prestation.


I en randomiserad dubbelblind studie (3) fick 10 vältränade manliga cyklister antingen Superstarch eller maltodextrin (kolhydrat i traditionell sportdryck) före samt efter 150 minuters cykelaktivitet på 70% av maximal syreupptagningsförmåga. De cyklister som fick Maltodextrin hade åtta gånger högre insulin nivåer jämfört med de cyklister som fick Superstarch. Maltodextrin gav en markant ökning av blodsockret med efterföljande nedgång som inte noterades i Superstarch gruppen. I studien sågs också en tendens till högre fettoxidation under cykelaktiviteten hos de personer som fick Superstarch.


Utöver direkta effekter på metabolismen ger Superstarch även andra stora fördelar för idrottare jämfört med traditionell sportdryck. Superstarch är en glukospolymer med en hög molekylärvikt på 500 000 till 700 000 g/mol. Genom sin höga molekylärvikt och därigenom låga osmolalitet (antal partiklar i en viss mängd vätska) blir upptaget i tarmen långsamt och skonsamt.


Traditionell sportdryck leder ofta till besvär i matsmältningssystemet. Superstarch möjliggör på så sätt ett ökat kolhydratintag än traditionell sportdryck när behovet finns. Superstarch möjliggör dessutom en effektiv glykogeninlagring efter aktivitet liksom en bibehållen eller förbättrad kroppssammansättning genom att insulinnivåerna hålls konstant låga.


För maximal fysisk prestation som varar uppåt 2,5 timmar rekommenderas 1 gram per kg kroppsvikt 30 minuter före aktivitetens början. Inom 30 minuter efter aktivitetens slut rekommenderas en lika stor mängd för maximal återhämtning. Varar aktiviteten längre än 2,5 timmar rekommenderas dessutom 30-60 gram varannan timme alternativt en annan mängd eller intervall som provas ut för bästa resultat.


Superstarch är ett pulver som blandas ut med vatten. Superstarch finns i flera smaker, men vi på Succeeder har valt att endast erbjuda Plain (utan smak) samt Raspberry (hallon) då den sistnämnda är sötad med stevia. Övriga tillgängliga smaker har sötningsmedel som vi helst avråder ifrån.


 


/Jonas Bergqvist


 


Referenser:


A novel starch for the treatment of glycogen storage diseases. Bhattacharya K, Orton RC, Qi X, Mundy H, Morley DW, Champion MP, Eaton S, Tester RF, Lee PJ. J Inherit Metab Dis. 2007 Jun;30(3):350-7. Epub 2007 May 19.


Use of modified cornstarch therapy to extend fasting in glycogen storage disease types Ia and Ib. Correia CE, Bhattacharya K, Lee PJ, Shuster JJ, Theriaque DW, Shankar MN, Smit GP, Weinstein DA. Am J Clin Nutr. 2008 Nov;88(5):1272-6.


Ingestion of a high-molecular-weight hydrothermally modified waxy maize starch alters metabolic responses to prolonged exercise in trained cyclists. Roberts MD, Lockwood C, Dalbo VJ, Volek J, Kerksick CM. Nutrition. 2011 Jun;27(6):659-65. doi: 10.1016/j.nut.2010.07.008. Epub 2010 Oct 15.

 Läs mer


2015-05-20

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter