Kundrecensioner - 5 av 5

Har du testat infraröd bastu?

Har du testat infraröd bastu?

Att öka sin temperatur under korta stunder är inte bara hälsosamt, det kan också förbättra din fysiska och mentala prestation. Det finns flera olika typer av bastu bl.a. traditionell bastu och infraröd bastu.

En omfattande genomgång av både studier och kliniska prövningar där traditionell och infraröd bastu ingick visar att personer som bastar kontinueligt kan minska risken för hjärtsjukdomar, neurokognitiva sjukdomar, psykiska sjukdomar, lungsjukdom och risken att avlida. (1)

Forskaren Jari A. Laukkanen, MD, PhD har visat att personer som kontinueligt badar bastu minskar blodtrycket, inflammationen, oxidativ stress, kolesterol, artärstyvhet. Han har också visat att bastuanvändning bidrar till fördelaktiga nivåer av cirkulerande hormoner och andra markörer för hjärt- och kärlsjukdomar. För att få de bästa hälsoeffekterna av traditionell bastu visar de flesta studierna fördelar med en bastutemperatur på cirka 80 grader under 20 minuter minst 2-3 gånger per vecka. Aldra bäst effekt sågs hos personer som bastade så ofta som 4-7 gånger per vecka.

En infraröd bastu värmer upp kroppen med hjälp av infrarött ljus så kallat Far Infrared radiation (FIR). Traditionell bastu värmer upp kroppen via den varma luften. När det infraröda ljuset når kroppen omvandlas det från ljusenergi till värmeenergi och värmer upp kroppen direkt. Infraröd bastu behöver bara hettas upp till 40-50 grader för att ge effekt och du svettas likt i en vanlig torrbastu.

I och med att en infraröd bastu arbetar vid lägre temperaturer får du en mer behaglig upplevelse och har lättare att sitta tillräkligt länge för att uppnå effekt. Infrarött ljus har även visats ha effekt på cellernas energikraftverk (mitokondrierna), öka blodflödet i vävnad och förbättra cirkulation. (2)

Vill du veta mer om infraröd bastu eller varför inte pröva på det, besök HEAT by Sophie Lie

 

Psst, glöm inte att du kan köpa kollagen kosttillskott, probiotika kapslar, hasselnötskräm och andra tillskott på Upgrit!

 Läs mer


2019-02-26

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter