Har du testat infraröd bastu?

Har du testat infraröd bastu?

Bastubadning är inte bara en avkopplande och njutbar aktivitet, det kan också ha en rad hälsofördelar för både din fysiska och mentala hälsa. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på forskningen kring bastubadning och dess positiva effekter på hälsan. Vi kommer att utforska fördelarna med både traditionell bastu och infraröd bastu samt ge dig tips på var du kan få en unik upplevelse av infraröd bastu.

Att öka prestationen med bastubad

Att öka sin temperatur under korta stunder är inte bara hälsosamt, det kan också förbättra din fysiska och mentala prestation. Genom att regelbundet använda bastu kan du uppleva en rad hälsofördelar och förbättra din allmänna välbefinnande.

Forskning om bastu och hälsa

Dr. Jari A. Laukkanen, MD, PhD, har genom sin forskning funnit att bastuanvändning bidrar till fördelaktiga nivåer av cirkulerande hormoner och andra markörer för hjärt- och kärlsjukdomar. Studier visar att regelbundna bastubad, med en bastutemperatur på cirka 80 grader under 20 minuter minst 2-3 gånger per vecka, kan ge de bästa hälsoeffekterna. Vissa personer upplever till och med bäst resultat genom att bada bastu så ofta som 4-7 gånger per vecka.

Fördelarna med infraröd bastu

En infraröd bastu värmer upp kroppen med hjälp av infrarött ljus, även känt som Far Infrared Radiation (FIR). Det infraröda ljuset tränger djupare in i huden och värmer kroppen på ett mer effektivt sätt än traditionella bastur som värmer upp genom varm luft.

En av fördelarna med infraröd bastu är att den kan uppnå effekt vid lägre temperaturer jämfört med traditionella bastur. Vanligtvis upphettas en infraröd bastu till cirka 40-50 grader för att ge effekt. Den lägre temperaturen gör upplevelsen mer behaglig och gör det lättare att sitta längre tid i bastun för att uppnå önskade resultat.

Forskning har också visat att infrarött ljus kan ha positiva effekter på cellernas energikraftverk, kända som mitokondrier. Det kan öka blodflödet i vävnaden och förbättra cirkulationen i kroppen, vilket kan bidra till en rad hälsofördelar.

Utforska infraröd bastu med HEAT by Sophie Lie

Om du är intresserad av att lära dig mer om infraröd bastu eller vill prova på själv, kan du besöka HEAT by Sophie Lie. Där kan du få en personlig upplevelse av de hälsofördelar som infraröd bastu kan erbjuda.

Psst, glöm inte att du kan köpa kollagen kosttillskott, probiotika kapslar, hasselnötskräm och andra tillskott på Upgrit!