Noga utvalda kosttillskott

 Fri frakt över 499 kr (i Sverige)

Leverans 1-3 dagar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noga utvalda kosttillskott

 

 

 

 Fri frakt över 499 kr (i Sverige)

 

 

 

Leverans till dörren

 

 

MCT olja, ketos och ketogen kost

MCT olja, ketos och ketogen kost

Vi vet om att de mest grundläggande sättet att ta hand om vår kropp är genom en god kosthållning som fungerar för ens egna unika kropp, fysisk aktivitet, god sömnhygien och återhämtning. Vi lever i en värld idag där vikten av att ta hand om sig själv blir ett allt viktigare ämne. Tack vare forskning vet vi mer än någonsin om hur vi människor fungerar och forskningen går framåt hela tiden. Den som önskar ta det hela ett steg längre för att öka kroppens chanser att må bra ska börja se över sina kost- och sömnrutiner.

Hos oss som vill göra det bästa utav vår hälsa och uppleva naturlig energi och fokus har MCT-olja verkligen lyst upp många personerna vardag. Medellånga mättade fettsyror (MCT, Medium Chain Triglycerides) är en unik form av fett som kan ge en lång rad positiva effekter. På grund av deras kortare kedjelängd (6 till 10 (12*) kolatomer), har MCT ett antal unika egenskaper som ger dem fördelar över längre fettsyror.

Vad är effekten av MCT- olja i vår kropp?

Den kortare kedjelängden innebär att MCT snabbare absorberas och förbränns av kroppen, vilket resulterar i en mycket snabbare omvandling till bränsle för omedelbar användning av organ och muskler. MCT tas nämligen upp, utan behov av galla, från tarmen direkt till blodet (portådern) som är på väg till levern, till skillnad från de längre fettsyrorna som går via lymfan och först därefter vidare till levern. Hastigheten med vilken kroppen tar upp MCT kan jämföras med upptaget av glukos.

MCT omvandlas därefter i levern i stor utsträckning direkt till energi i form av ketoner och lagras endast till mycket liten del som fett. De energihöjande egenskaper som tillskrivs MCT beror på att de korsar mitokondriemembranet mycket snabbt, och inte kräver närvaro av transportmolekylen karnitin, vilket de längre fettsyrorna gör. Resultatet blir ett överskott av acetyl-koenzym A, som efter olika metaboliska vägar resulterar i produktion av ketoner. Ketoner är ett av två ämnen som hjärnan kan använda för energi (glukos är det andra)

Köp Ren MCT olja >>

Sammanfattningsvis är MCT ett bra val för alla som är i behov av mer energi i vardagen såväl som vid speciella tillfällen, exempelvis inför träning eller för att dämpa det berömda sötsuget som vi alla upplevt. Fröken sötsug kommer enligt forskning gärna och knackar oss på axeln runt kl 16.34 på eftermiddagen. MCT har effekten att kroppen lättare kommer i ketos, genom den ökade mängden ketoner som bildas. Därmed kan MCT-olja med fördel användas som en del av en ketogen kost och tillåter då en större variation av mat, genom att de bidrar till en ökad tolerans för protein och kolhydrater. 

 

Vad är då ketogen kost och varför bör man välja den?

Ketogen kost är en fettrik lågkolhydratdiet som kan ses som en striktare version av LCHF. Kosten utvecklades ursprungligen för behandling av barn med epilepsi som inte svarade på konventionell läkemedelsbehandling.

Läs mer om ketogen kost och hur du kommer igång här >>

En ketogen kost verkar även kunna vara till fördel och ha en god effekt för den åldrande hjärnan, genom att ge en alternativ energikälla till glukos. Vid bl.a. Alzheimer har hjärnan visats vara.

 

Hur kan vi veta om vår livsstil ger de resultat som vi önskar? 

Jag vill ha resultat nu, nu, nu, NU, på de livsstilsförändringar jag gör. Jag är trött på alla dieter, träningsmetoder och trender hit och dit med livsmedel och alla löften om vilka resultat de olika tillvägagångssätten kommer ge! Jag provar allt och ingenting ger hållbara och långsiktiga resultat för en balanserad livsstil. 

Känner du igen dig? 

Läs mer här >>

Ett av flera sätt att komma in i ketos är genom att äta mer fett, mindre protein och minimalt med kolhydrater. Det är populärt att göra en så kallad "fettkaffe" i syfte att hjälpa kroppen på traven att bli fettdriven. Vi har tagit fram ett Ren Kaffepaket med ekologiska produkter för att du ska ge din kropp de högsta kvalitativa och rena livsmedlena. Även periodisk fasta och längre fasta är en växande trend och visar på många hälsofördelar.

Se Upgrit Talk's avsnittet här: Fasta - hur, att tänka på och varför?

Prova gör en krämig och energigivande Upgritkaffe här >>

#upgrityourhealth

[email protected]

 

 Läs mer


2020-11-09

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter