Noga utvalda kosttillskott

 Fri frakt över 499 kr (i Sverige)

Leverans 1-3 dagar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noga utvalda kosttillskott

 

 

 

 Fri frakt över 499 kr (i Sverige)

 

 

 

Leverans till dörren

 

 

MSM - skönhet inifrån och ut

MSM - skönhet inifrån och ut

MSM (metylsulfonylmetan) är en form av organiskt svavel som finns naturligt i kroppen. Svavel är nödvändigt för kroppens produktion av kollagen och keratin som behövs för att stärka hud, hår och naglar. Det förekommer framför allt i kroppens proteinrika vävnader som brosk, senor, ligament, muskler, skelett, hud, hår och naglar. Svavel finns naturligt i kött, fisk, mejeriprodukter, grönsaker och frukt.

Det kan vara värt att känna till att C-vitamin främjar upptaget och effekten av MSM. MSM anses ha en utrensande effekt på kroppen och i och med att kroppen sätter igång processen, så kan man uppleva utrensningssymtom. MSM kan även sätta igång magen. Därför rekommenderas det att börja med en låg dos och med tiden öka dosen långsamt. 

MSM motverkar åldrande hud

En studie som nyligen publicerades i International Journal for Vitamin and Nutrition Research visar att tillskott av MSM (OptiMSM) ger en synlig positiv inverkan på huden. Studien genomfördes i två faser, en pilotstudie och en dosresponsstudie. I pilotstudien gavs 20 personer antingen 3 g MSM per dag eller placebo under 16 veckor. Visuell och subjektiv självanalys av rynkor och hudstruktur användes för att bedöma hudens utseende. I dosresponsstudien gavs 63 personer antingen 1 g eller 3 g MSM per dag under 16 veckor.

Klinisk expertklassificering, instrumentella mätningar och självanalys användes sedan för att utvärdera hudens utseende. Resultaten visade att försökspersonerna efter pilotstudien upplevde en signifikant minskning av ansiktsrynkor och grovhet i huden jämfört med placebo.

Efter dosresponsstudien visade de instrumentella mätningarna att tillskott av MSM signifikant minskade rynkornas svårighetsgrad, förbättrade hudens fasthet, elasticitet och återfuktning. Studien tyder på att MSM kan vara effektivt för att minska visuella tecken på hudens åldrande.

 Läs mer


2020-03-20

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter