Kundrecensioner - 5 av 5

En heltäckande hälsa och hållbar livsstil

Det är många som hör av sig med frågor till oss och den vanligaste är utan tvekan:

Hur kommer jag igång med en hälsosammare livsstil, hur kan jag må bättre i vardagen?

 

En komplex fråga så klart – och väldigt individuell. Det finns en hel del allmänna tips som kan appliceras på de flesta människor. 

Så här ser vi på det. Först och främst handlar det om att vara medveten om just din livsstil. Ta mig till Upgrits utbildningar och kurser.

Fråga dig själv och svara på följande frågor:

1. Hur sover du?

2. Vad äter du? När äter du? 

3. Motionerar du?

4. Är du stressad?

– och sedan steg för steg skapa och anpassa positiva vanor utifrån detta. Målet är en balans av dessa fyra. På så sätt ger du dig och din kropp goda förutsättningar för att bli en ”bättre” version av dig själv.

Se gratis kurs i funktionsmedicin här

Bli din egen hälsoingenjör här

Ta mig till artiklar som rör dessa fyra frågor

 

Kost

Ett tydligt exempel på ovanstående är frukosten. Genom att välja bort de snabba kolhydraterna på morgonen och istället ersätta dem med till exempel MCT-olja, laddar du kroppen med bra, hälsosamma fetter. På så sätt undviker du de klassiska blodsockersvängningarna och hamnar istället på en jämn energinivå under förmiddagen. Läs mer om MCT oljans hälsoeffekter här.

MCT-olja kan användas i allt från smoothies till morgonkaffet. Varför inte en testa att göra en äkta Bulletproof Coffee med MCT-olja och osaltat smör. Nyttigt? Absolut! Gott? Ja, det också! 

Ta mig till Upgrits recept 

Lär mig mer om Paleokost

Lär mig mer om Lågkolhydratskost

Minska ditt sötsug här

 

Sömn

Ett annat exempel är sömn och vikten av att den är kontinuerlig. Försök att sova din sex, sju eller åtta timmar varje natt under samma tid på dygnet. Att snåla med sömnen i veckorna för att sedan ”sova ikapp” på helgerna brukar sällan fungera. Många känner sig faktiskt bara tröttare då, lagom till lördagen.

En hjälp på vägen här – och en ny sund vana – kan vara magnesiumtillskott. Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning. När man pratar om ”mineralbrist” är det ofta magnesium som kommer på tal. Överväg även Ren Vila och glycin som hjälper kroppen slappna av på rätt sätt. 

Så optimerar du upptaget av magnesium för långsiktigt förbättrad sömn

Se fler tips för förbättrad sömn

 

Hälsokontroller och kosttillskott

På resan mot att ge din kropp de bästa förutsättningarna för att må bra, så kan hälsokontroller genom blodprov ge goda insikter. Utifrån resultatet – dina unika värden – kan du se vad din kropp eventuellt behöver mer av.

En varierad kost och regelbunden motion tar dig långt, men ibland kan det behövas regelrätta kosttillskott. Vi på Upgrit erbjuder ett stort utbud av högkvalitativa kosttillskott – noga utvalda av oss själva. Produkterna här på Upgrit.se är bara sådana som vi själva använder. Mattias Ribbing, en av grundarna till Upgrit, berättar här om sin vardag och vilken roll Upgrits produkter spelar där.

Ett tips för att hålla koll på produktnyheter och sortimentet är att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Köp din blodsockermätare här

 

Biohacking - dina första steg

Biohacking innebär att ta på sig ingenjörsglasögonen och betrakta kroppen som en komplex maskin att försöka skaffa sig en manual till, för att helt enkelt optimera dess funktionalitet. Målet är att försöka förstå hur kroppen agerar och reagerar med syfte att kunna kontrollera och styra sin hälsa, fysik och prestation. Vetenskaplighet värderas högt, men också en experimentlusta kring sin egen kropp och person.

Biohacking kan delas in i en teknisk del som handlar om moderna tekniska applikationer och en nutritionsdel som handlar om kost, kosttillskott och att mäta sin hälsa t.ex. puls, sockervärden och blodprov. På Upgrit har vi en biohackingfilosofi inom fysisk och mental prestation. I praktiken består det av näringsrik kost, fasta, utvalda kosttillskott i rätt dos, god sömn, smart träning, fokusövningar och en kontrollerad stress.

Köp Biohacking handboken här

Här är förslag på fyra inledande steg för att optimera din hälsa och ditt välmående. Testa någon av dem under 7 dagar och utvärdera därefter.

Optimera din kost.

Ett första steg kan vara att undvika vitt socker, snabbmat och gluten. Välja en näringsrik kost som t.ex. en enkel paleo kosthållning med fokus på grönsaker, protein av hög kvalitet, naturliga fetter, frukt och bär. Kosttillskott som de flesta har nytta av är magnesium, zink och D-vitamin.

Optimera din sömn 

Gör ditt sovrum helt mörkt. Investera i mörkläggningsgardiner. Gör en sömnrutin där du varvarner och lägger dig vid ungefär samma tid varje kväll.

Håll rummet svakt, optimalt 18 grader och överväg magnesium, glycin och öronproppar.

Ta mig till kosttillskoten som hjälper

Rör på dig och få dagsljus varje dag

Det kan vara så enkelt som att ta en 15 minuters promenad.

Läs tips på fysisk aktivitet här

Hantera din stress

Hitta en lungn stund under dagen och lyssna på din favorit musik, meditera eller fokusera på din andning och koppla av

Lär dig förstå din egna stress här

 

Ta mig till ny kunskap och verktyg för min hälsoresa

 

Lycka till!

 

Hälsningar,

Vännerna på Upgrit

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter