Kundrecensioner - 5 av 5

Ashwaganda

Ashwaganda kapslar kan hjälpa dig motverka stress och återskapa din mentala balans. Ashwaganda kapslar är en indisk ört som är populär bland personer som har tappat orken, är stressade och trötta. Inom Ayurvediska medicinen är ashwaganda en av de viktigaste örterna. Den har använts i över 400 år för att traditionellt öka kroppens motståndskraft, uthållighet och styrka.

Vad är Ashwaganda?

Ashwaganda kallas inom Ayurveda ”den intelligenta örten” för att örten hjälper till där den behövs. Det låter för bra för att vara sant, eller hur? I takt med det ökade intresset kring denna nästan magiska ört så har studierna också ökat. Studier visar att ashwaganda bringar mer lugn, bättre sömn, återhämtning, mer ork, mer muskelstyrka, en bättre känslomässig balans, ökat fokus och minne. Ashwaganda är en adaptogen, men skiljer sig från exempelvis rosenrot och ginseng. Ashwaganda kapslar aktiverar inte specifika funktioner eller organ som andra adaptogener. Istället jobbar Ashwaganda långsiktigt och mjukt med kroppens stressystem, med vår så kallade HPA-axel.

Resultatet av ashwaganda kapslar blir en långsiktig normalisering av kroppens stressystem och stresshormonet kortisol, med andra ord HPA-axeln. På så sätt möjliggör ashwaganda det för kroppen att återhämta sig och vila.

Vilka Ashwaganda kapslar ska jag välja?

Vi rekommenderar att du väljer ett högkvalitativt och gärna ekologiska ashwaganda kapslar eller som rent pulver. Dela gärna upp din dagliga dos av ashwaganda vid två tillfällen. Här på Upgrit har vi bland annat KSM 66 som ashwaganda kapslar. KSM 66 är ekologiskt och etiskt producerad. Dessutom är den ett fullspektrumextrakt. Fullspektrum innebär att pulvret har både vattenlösliga och fettlösliga aktiva ämnen. KSM 66 innehåller ett fullspekstrumextrakt som är kliniskt dokumenterat som kan få oss att känna oss mindre stressade och bidrar till mental balans, uthållighet och ork. Här är några av alla godkända hälsopåståenden som registrets av det europeiska livsmedelsverket EFSA av dessa ashwaganda kapslar.

KSM-66, fullspektrumextrakt av Ashwagandha (Withania somnifera) bidrar till:

  • ökad tålighet för stress
  • vår fysiska och mentala kapacitet
  • uthållighet och muskelmassa vid träning
  • kardiovaskulär hälsa och ork
  • den känslomässiga balansen
  • en lugnare och enklare insomning
  • att stödja mannens sexuella funktion, spermamängd och rörlighet
  • att stödja hälsan hos kvinnans reproduktiva organ

Enligt Chris Kilham, känd som ”The Medicine Hunter”, är Ashwaganda utan tvekan den viktigaste läkeväxten i hela världen. Att ta ashwaganda kapslar är ett utmärkt sätt att få i sig örten.

Vi har även Ashwaganda Supreme från Supreme Nutrition som många av våra kunder tycker om.

 


 

 Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter