Kundrecensioner - 5 av 5

GABA - avslappning, minskad stress och fokus

GABA är en förkortning för gammaaminosmörsyra. Det är en signalsubstans i vår hjärnvävnad. Neurotransmittor är en molekyl som förmedlar en nervsignal på kemisk väg från en nervcell till en annan i nervsystemet och GABA är känt som ”naturens lugnande neurotransmittor”, just för att den stimulerar alfavågorna i hjärnan. Vi är alltså beroende av en bra mängd GABA i vårt nervsystem i syfte att klara av stress och för att ha ett bättre mentalt fokus.

Denna signalsubstans reglerar många av de lugnande åtgärderna i hjärnan och därför är det en avgörande faktor för att vi ska lyckas slappna av. Så genom att ta GABA tillskott kan vi stödja en normal produktion av GABA som är väsentlig för mental ro. Det är särskilt viktigt i slutet av dagen då vi vill varva ned, tysta våra sinnen och få en vilsam sömn.

Hur påverkar GABA vår sömn?

Tillräckligt med sömn av god kvalitet är otroligt viktigt för återhämtning och välmående. Sömnen ökar vår koncentration, minskar risken för depression och stärker vår motståndskraft för bland annat stress. Upplever du sömnsvårigheter kan det vara tecken på att du behöver högre nivåer av GABA eftersom GABA ger en lugnande effekt, underlättar insomning och bättre sömn efter vår dygnsrytm. Låter vi inte kroppen återhämta sig så kan det vara risk för kommande sjukdomar och ohälsa. Vi behöver en kropp i balans och sömn är en avgörande del för detta. GABA har betydelse för vår mentala, men också den fysiska hälsan och prestationen. Kom ihåg att GABA är ”naturens mest lugnande neurotransmittor” och har då som sagt en lugnande effekt på kroppen och bidrar därför till en bättre sömnhygien.

Symtom på GABA brist

Om du upplever mycket stress, oro, ångest och även har sömnsvårigheter som följd av det får du inte tillräckligt med återhämtning. Det kan i detta läge vara värt att prova ett bra kvalitativt GABA tillskott. 

Vad påverkar nivåerna av GABA i kroppen?

Våra dagliga vardagsrutiner påverkar denna signalsubstans. Vilken kost vi äter, fysisk aktivitet och sömn har en påverkan på nivåerna av GABA. Även tarmflora påverkar då våra magbakterier kan producera denna signalsubstans. Har vi då en sämre tarmflora innebär att vi kan ha lägre nivåer än optimala nivåer av GABA. Andra saker som påverkar vår lugnande neurotransmittor är diabetes och glutenintolerans. Har du någon av dessa faktorer kan det vara värt att prova GABA tillskott.

GABA och träning – är det en bra idé?

Vill vi lyckas med träningen och orka prestera i gymmet eller utomhus eller där du genomför din fysiska aktivitet behöver vi en stark kropp som är rejält återhämtad. Återhämtningen sker i och med en god sömn som ger kroppen chans att reparera och bygga upp sig igen. GABA är ett populärt tillskott för de aktiva personerna eftersom sömnhygienen blir bättre och i och med det kommer en mer återhämtad och energifylld kropp och knopp på köpet. Med det sagt så är självklart en god och hälsosam livsstil A och O, men ett bra GABA tillskott i kombination med flera hjälper oss på vägen.


 

 Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter