Noga utvalda kosttillskott

 Fri frakt över 499 kr (i Sverige)

Leverans 1-3 dagar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noga utvalda kosttillskott

 

 

 

 Fri frakt över 499 kr (i Sverige)

 

 

 

Leverans till dörren

 

 

MCT-olja för snabb energi till hjärna och kropp

Kokosolja känner de flesta till och för de som vill göra det mest optimala för sin hälsa har nog hört talas om MCT-olja. MCT är den finaste fettsyran i kokosolja och en unik form av fett med extremt högt näringsvärde. Den kan även ha positiva hälsoeffekter på grund av dess kortare fettkedjelängd (6 till 10 (12) kolatomer som ger den fördelar över längre fettsyror. MCT-olja har hjälpt många av våra kunder till en piggare, mer fokuserad och hälsosammare vardag. Och efter att ha läst denna text, kanske du kommer bli en av dem också. MCT- olja är helt enkelt en enkel väg till mer energi i vardagen.

 

Hur fungerar MCT i kroppen?

MCT är som sagt en unik form av fett. Kroppens upptag av MCT-olja sker i hastighet med glukos och ger snabb energi till både kroppen och hjärnan. Det på grund av den kortare kedjelängden som gör att MCT snabbt tas upp av kroppen och förbränns som energi direkt till organ och muskler. Den snabba energiomvandlingen beror på att MCT tas upp av tarmen i ett nafs och skickas direkt ut i blodet in till levern där den omvandlas till så kallade energigivande ketoner. Ketoner är hjärnans favoritbränsle och det kommer från som tidigare nämnt fett.

Skillnaden mellan raketbränslet MCT och de längre fettsyrorna är att de längre fettsyrorna, tas upp av tarmen, men behöver galla och gå via lymfan innan de kan gå vidare till levern. MCT tas upp av tarmen direkt och ut i blodet via portådern som leder till levern.

MCT lagras endast till en mycket liten del fett eftersom upptaget av energi prioriteras till organ och muskler. Det är fetternas snabba kolhydrat, fast vi slipper blodsockersvängningarna som vi får av glukos (kolhydrater). Istället upplever vi jämn och stadig energi under lång tid. i. MCT är för alla personer som vill ha mer energi, som en daglig rutin och vid speciella tillfällen som exempelvis i samband med träning.

 

Varför bör jag ta C8 MCT-olja?

Den finaste fettsyran av de alla är C8 MCT-olja, det vill säga den fettsyran med åtta stycken kolatomer. Vi brukar kalla MCT-olja för filén och C8 MCT-olja för innerfilén. C8 MCT-olja tas upp mycket lätt av magen och går som sagt direkt ut i blodet. Just när det kommer till C8 MCT-olja säger det slurp, och så går energin rakt in i cellerna.

Det finns även C10 MCT-olja och XCT-olja. Dessa är bra, men inte lika vassa som C8 MCT-olja som är den absolut mest eftertraktade och finaste fettsyran med bäst upptag. XCT står för en blandning av C10 och C8, och det säljer bland annat Bulletproof.

 

Hur ska jag ta MCT-oljan?

När du börjar med MCT-olja, så är det viktigt att trappa upp mängden långsamt. Börja med en tesked och trappa upp inom två veckor till en matsked. De som är vana får i sig 1-2 matskedar per dag.  Återigen är vi alla olik a, så när du ska börja med MCT-olja så lär känna vad den rätta mängden är för din kropp. Om det blir för mycket MCT-olja innan din mage är van vid dessa fettsyror, kan du bli lös i magen och behöva en toalett snabbt. Så trappa upp i lagom takt.

Ett vanligt sätt att inta sin MCT-olja är via sitt morgonkaffe eller te. Ren C8 MCT-olja är luktfri och smakar nästan ingenting så det är perfekt att blanda ned i förslagsvis kaffet. Vill du ta det ett steg längre kan du prova blanda en så kallad Upgritkaffe. Receptet hittar du här:

Genom att inleda dagen med MCT-olja och vänta med frukosten, så får du ut de mesta av fastans fördelar. Samtidigt tack vare MCT-oljan känner du större mättnad och energi tills ditt första mål på dagen ska intas. Vi alla på Upgrit har en gedigen morgonrutin för energi, fokus och ork där MCT-oljan ligger oss alla varmt om hjärtat.

 

C8 MCT-olja och träning

Det är även många idrottare och motionärer som intar MCT-olja strax innan träning. Det är just för dess snabba upptag och energin som omvandlas av MCT-olja går rakt in i musklerna. C8 MCT-olja är den finaste och mest effektiva MCT-oljan eftersom det är den kortaste kedjelängden samt finaste fettsyran i kokosolja. C8 MCT- olja ger raketbränsle till våra celler och därför brukar även Jonas Bergqvist, en av Upgrits medgrundare, författare och föreläsare, rekommendera 1 matsked C8 MCT-olja i en kopp kaffe cirka 30 minuter innan ett träningspass. Ett bättre alternativ av sportdryck för att få ut mer av träningen och känna av en energidryck på riktigt.


 Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter