Noga utvalda kosttillskott

 Fri frakt över 499 kr (i Sverige)

Leverans 1-3 dagar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noga utvalda kosttillskott

 

 

 

 Fri frakt över 499 kr (i Sverige)

 

 

 

Leverans till dörren

 

 

Upgrit

Ekologiskt Kaffe (malet), 250g - 2-pack

172,50 kr
  • ​Paketrabatt 25%
  • Ekologiskt kvalitetskaffe
  • Labbtestade Arabica-bönor
Finns i lager för omgående leverans
Finns ej i lagret
Endast få kvar i lagret (193 st)
Finns ej i lagret
Bevaka produkt

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.

Produktbeskrivning:

2-pack av vårt egna ekologiska kaffe av högsta kvalitet.

Kaffet är noga utvalt och kommer från kooperativet Incahuasi i regionen Cusco i södra Peru. Kooperativet fokuserar på hållbarhet, transparens och kvalitet. Odlingarna ligger djupt inne i dalgångarna, långt bort från civilisationen och på mellan 1800 till 2600 meter över havet. Området har optimala förhållanden för kaffeodling med sina många soltimmar och fina jordmån.

Kaffet i den här förpackningen är mellanrostat åt det mörkare hållet – medtydliga toner av plommon, russin, marsipan och björnbär. För säkerhets skull, och för att möta våra egna krav på hög kvalitet, har vi även labbtestat kaffet.

Vårt ekologiska kaffe passar utmärkt att blanda med exempelvis vår MCT-olja, kollagen eller kakaosmör till en krämig ”latte” full av energi.

Ta vara på dagen, njut av ditt kaffe!

 Läs mer
Dessa produkter ingår:
Ekologiskt Kaffe (malet), 250g - Upgrit - 2  st.

Ekologiskt malet kaffe, mellanrostat åt det mörkarehållet.

Böna: Arabica, tvättad.

Kaffet är Fairtrade-certifierat, därmed handlat kontrollerat och kommer från Fairtrade-producenter.

Kaffet som vi på Upgrit valt ut är ett kvalitetskaffe som smakar fantastiskt gott och som är producerat på hög höjd med den så kallade tvättade processmetoden. Allt för att minimerar bildandet av mögeltoxiner, vilket är ett problem inom kaffeindustrin idag och som många upplever påverkar den mentala prestationen.

Processen för att ta fram Upgrits ekologiska kaffe är bland annat optimerad för att kaffebönorna ska innehålla så låg mykotoxin halt som möjligt. Mykotoxiner är ämnen som utsöndras av mögelsvampar och flera av dessa är giftiga för människor. De är ett erkänt problem i just kaffe och inom EU har man därför satt upp gränsvärden för ochratoxin A, som är det vanligaste mykotoxinet för kaffe. Ochratoxin A oskadliggörs inte nämnvärt vid vanlig tillredning och inte heller helt då kaffebönorna rostas.

Det bästa sättet att förhindra uppkomst av mykotoxiner i kaffe är att begränsa de faktorer som gynnar mögelväxt och toxinbildning. Faktorer som minskar risken för mykotoxiner i kaffe anses bl.a. vara:

  • Kaffe bönor som bearbetats med hjälp av den tvättade processmetoden (våta metoden) istället för den torra (även kallad ”natural”) har generellt lägre risk att innehålla mykotoxiner.
  • Arabica-kaffebönor har generellt lägre risk att innehålla mykotoxiner jämfört med Robusta-bönor, bland annat eftersom Arabica-bönor vanligen är mer värdefulla och därför hanteras bättre samt att Robusta-bönor oftast bearbetas med den torra metoden.
  • Kaffebönor som odlats på hög höjd har lägre risk att innehålla mykotoxiner, eftersom mögelsvampar är mindre benägna att växa på hög höjd.

Upgrits ekologiska kaffe innehåller Arabica-bönor från kooperativet Incahuasi beläget på hög höjd (1800 till 2600 meter över havet) i regionen Cusco i södra Peru. Plantagen drivs ekologiskt och är Fairtrade-certifierade. Kaffebönorna har slutligen testas för Ochratoxin A  och aflatoxiner för att säkerställa ett så rent kaffe som möjligt.


Artikelnummer:
678

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter