Kundrecensioner - 5 av 5

Upgrit

Ekologiskt Kaffe (malet), 250g - 2-pack

205 kr
  • ​Paketrabatt 25 kr
  • Ekologiskt kvalitetskaffe
  • Labbtestade Arabica-bönor
Finns i lager för omgående leverans
Finns ej i lagret
Endast få kvar i lagret (224 st)
Finns ej i lagret
Bevaka produkt

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.

Produktbeskrivning:

2-pack av vårt egna ekologiska kaffe av högsta kvalitet.

Vårt ekologiska kaffe är noga utvalt och håller högsta kvalitet, även kallat för "specialkaffe". Det innebär bland annat att kaffet är spårbart, odlat under sjysta förhållanden och av människor som bryr sig om sin råvara.

Beroende på säsong så tar vi våra bönor från antingen Cusco, Peru eller Ocotepeque, Honduras, det är alltid Arabicabönor från ett enskilt plantage - "singel-origin".

Kaffet i den här förpackningen är från Honduras, mellanrostat åt det mörkare hållet – med toner av karamel, äpple och mandlar. För säkerhets skull – och för att möta våra egna krav på hög kvalitet – har vi labbtestat kaffet.

Ta vara på dagen, njut av ditt kaffe och Feed your health!

 

Vårt ekologiska kaffe passar utmärkt att blanda med exempelvis vår MCT-olja, kollagen eller kakaosmör till en krämig ”latte” full av energi.

 

 Läs mer
Dessa produkter ingår:
Ekologiskt Kaffe (malet), 250g - Upgrit - 2  st.

Ekologiskt malet kaffe, mellanrostat åt det mörkarehållet.

Böna: Arabica, tvättad.

Kaffet är Fairtrade-certifierat, därmed handlat kontrollerat och kommer från Fairtrade-producenter.

Kaffet som vi på Upgrit valt ut är ett kvalitetskaffe som smakar fantastiskt gott och som är producerat på hög höjd med den så kallade tvättade processmetoden. Allt för att minimerar bildandet av mögeltoxiner, vilket är ett problem inom kaffeindustrin idag och som många upplever påverkar den mentala prestationen.

Processen för att ta fram Upgrits ekologiska kaffe är bland annat optimerad för att kaffebönorna ska innehålla så låg mykotoxin halt som möjligt. Mykotoxiner är ämnen som utsöndras av mögelsvampar och flera av dessa är giftiga för människor. De är ett erkänt problem i just kaffe och inom EU har man därför satt upp gränsvärden för ochratoxin A, som är det vanligaste mykotoxinet för kaffe. Ochratoxin A oskadliggörs inte nämnvärt vid vanlig tillredning och inte heller helt då kaffebönorna rostas.

Det bästa sättet att förhindra uppkomst av mykotoxiner i kaffe är att begränsa de faktorer som gynnar mögelväxt och toxinbildning. Faktorer som minskar risken för mykotoxiner i kaffe anses bl.a. vara:

  • Kaffe bönor som bearbetats med hjälp av den tvättade processmetoden (våta metoden) istället för den torra (även kallad ”natural”) har generellt lägre risk att innehålla mykotoxiner.
  • Arabica-kaffebönor har generellt lägre risk att innehålla mykotoxiner jämfört med Robusta-bönor, bland annat eftersom Arabica-bönor vanligen är mer värdefulla och därför hanteras bättre samt att Robusta-bönor oftast bearbetas med den torra metoden.
  • Kaffebönor som odlats på hög höjd har lägre risk att innehålla mykotoxiner, eftersom mögelsvampar är mindre benägna att växa på hög höjd.

Upgrits ekologiska kaffe innehåller Arabica-bönor från kooperativet Incahuasi beläget på hög höjd (1800 till 2600 meter över havet) i regionen Cusco i södra Peru. Plantagen drivs ekologiskt och är Fairtrade-certifierade. Kaffebönorna har slutligen testas för Ochratoxin A  och aflatoxiner för att säkerställa ett så rent kaffe som möjligt.


Artikelnummer:
678

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter