Autoimmuna (AIP) kycklingköttbullar

Perfekt till frukost, lunch eller middag. Servera med hemmagjord keto ranchdressing om maghälsan och kroppen tillåter det. #feedyourhealth

Psst, glöm inte att du kan köpa kosttillskott kollagen och andra tillskott på Upgrit! Du kan också läsa om Jonas Bergqvist och Mattias Ribbing!

Autoimmuna (AIP) kycklingköttbullar

Ingredienser

  • Ghee/kokosolja att steka i
  • 1 zucchini
  • 400 g kycklingfärs (gärna gräsbetat)
  • Ren MCT olja
  • 1 dl färsk hackad persilja
  • Himalaya salt

Gör så här:

  • 1 Sätt ugnen på 200 grader
  • 2 Gör så att du blandar kycklingfärs och persilja.
  • 3 Riv zucchinin grovt och krama ut lite saft innan du blandar ned den också i en bunke.
  • 4 Tillsätt 1-2 msk MCT olja i smeten, salt och ca 1/2 - 1 tsk rökt paprikapulver.
  • 5 Rulla bollar av smeten och stek på hög värme i ghee eller neutral kokosolja beroende på smaklökar och maghälsa.
  • 6 Stek någon minut och få en yta på kycklingköttbullarna och grädda klart i en ugnsform ca 20 minuter.
  • 7 Ta ut och servera med en härlig grön sallad som du kryddar efter kroppens villkor och sedan ringlar MCT olja över.
  • 8 Äter du inte AIP strikt så servera med Keto Rach Dressing