Enkel Upgritglass med ekologisk hasselnötskräm eller kokossmör

Här kommer två olika varianter på glassrecept. Ett som är lite mer avancerat och ett som är busenkelt. Båda är försvinnande goda och kan njutas av både stora och små utan vitt socker i sommarvärmen.

En enklare variant eller tål du inte ägg?
– En betydligt enklare variant är att blanda ihop 3 dl kokosgrädde med 2 rejäla matskedar hasselnötskräm eller (smält rent kokossmör) från Upgrit och ställa in i frysen – servera med frysta bär. Enkelt och magiskt gott att svalka sig med i sommar!

Enkel Upgritglass med ekologisk hasselnötskräm eller kokossmör

Ingredienser

  • 3 dl fullfet vispgrädde/kokosgrädde
  • 2 st ägg
  • 2 msk ekologisk hasselnötskräm
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här:

  • 1 Vispa grädden fast och lagom hård med elvisp.
  • 2 Knäck äggen i en separat bunke och blanda i hasselnötskräm och vaniljpulver. Vispa ihop blandningen så det blir en fluffig och smidig smet.
  • 3 Tillsätt sedan den vispade grädden till din fluffiga smet och vispa på lägsta hastighet ihop glassmeten.
  • 4 Om du inte har glassmaskin så häll över glassmeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ungefär 3-4 timmar. Kom ihåg att röra runt en gång i halvtimmen under de första 2 timmarna.