Glutenfri Citroncheesecake med kokossmör

Glutenfri Citroncheesecake med kokossmör

Gör så här:

  • 1 Sätt ugnen på 180 grader.
  • 2 Sedan ta en bunke och mixa ihop gurkmejan, kollagenprotein, mandelmjöl, smör, kokossmör, fiberhusk, salt samt vaniljpulver till botten.
  • 3 Tryck ut degen i en form och förgrädda 8-10 minuter.
  • 4 Sänk ugnen till ca 150-160 grader.
  • 5 Ta en ny bunke och vispa ihop färskosten så den blir slät.
  • 6 Tillsätt kokossmör eller björksocker.
  • 7 Om du lyxar till det med kokossmör, mosa det innan du vispar ned det tillsammans med färskosten.
  • 8 Blanda ned de övriga ingredienserna och smaka av samt justera så det smakar gudomligt enligt dina smaklökar.
  • 9 Häll ostfyllningen ovanpå degen och grädda klart i ugnen ca 10 minuter.
  • 10 Riktmärke är att fyllningen inte ska se lös ut när du rör formen.
  • 11 Ta ut cheesecake och ställ kallt några timmar innan du serverar den och motar applåder för en gudomlig och oförglömlig smakupplevelse.
  • 12 Servera med Rent kokossmör

Ingredienser

  • 2 öppnade kapslar rent gurkmeja
  • 2 msk rent kollagenprotein (kan uteslutas)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 60 g rumstempererat riktigt smör åt det hårdare hållet
  • 3/4 dl smält kokossmör från Upgrit
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • Lite vaniljepulver eller steviadroppar med vaniljarom
  • 350 g naturell färskost som philadelphiaost
  • 3/4 dl smält kokossmör från Upgrit
  • 1 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • Skalet av 1 citron
  • 2 msk färsk citronjuice
  • Kokossmör som topping till servering - supergott att smälta kokossmör till en kokossås eller vispa kokossgrädde och blanda ned smält kokossmör