Grillat kalkonlår med citron och rosmarin - Ewa Meurk

Kalkon tillagat på rätt sätt blir saftigt och mört (på fel sätt blir det lätt torrt och segt).

Jag brukar ofta välja lårbitarna för jag tycker de är godare och mer smakrika. ​Kalkon är proteinrikt och innehåller tryptofan.

Tryptofan är en viktig aminosyra för att tillverka serotonin (från serotonin bildas melatonin) så det är alltså bra att få i sig tryptofan för både lugnet och sömnen.

Det kan alltså finnas en poäng att äta kalkon till middag för att sova bättre. Ett lår räcker det 2-3 personer och passar bra med lite ugnsbakad pumpa eller en fräsch sallad. ​​Ät och njut!

2-3 port

Grillat kalkonlår med citron och rosmarin - Ewa Meurk

Ingredienser

  • 1 kalkonben
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk citron
  • 1 knippe färsk rosmarin
  • Salt och peppar

Gör så här: