Höstigt långkok på högrev, enbär, svamp & timjan

Perfekt mustig höstgryta för den där mustiga och värmande känslan. En god måltid som smaka ännu bättre dagen efter.

Gör så här:

  • 1 Skär köttet i bitar och marinera det i soja. Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar, och lägg sedan över i en gryta.
  • 2 Hacka löken och stek den lätt. Lägg den i grytan tillsammans med köttet. Tillsätt vatten, buljongtärning, vinäger och kryddor. Låt grytan sjuda i cirka 50 minuter, eller tills köttet är mört.
  • 3 Skiva purjolöken och rör ner den i grytan tillsammans med gelé. Blanda grädde, vetemjöl och vatten, och häll i grytan. Låt sjuda ytterligare 10 minuter.
  • 4 Stek svampen i smör och rör ner hälften i grytan.
  • 5 Tillsätt resten av svampen över grytan, och garnera med lingon och timjan. Servera med potatis, kokt broccoli och lingon.

Ingredienser

  • 750 gram gräsbetad högrev
  • 1 tsk glutenfri soja
  • 4 msk EKO svenskt smör
  • 1 st gul lök
  • ca 1/2 tsk vitpeppar
  • Salta efter smak
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning köttfond
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 msk krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1/2 liten purjolök
  • 1 msk mörk sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 gram färsk svamp
  • TILLEBHÖR
  • Frysta lingon
  • Potatis