Kladdig chokladkaka med Upgrits mandelsmör

Kladdig chokladkaka med Upgrits mandelsmör

Gör så här:

  • 1 Sätt på ugnen på 225 grader.
  • 2 Smält chokladen tillsammans med ghee och kokossmör i ett vattenbad.
  • 3 När chokladblandningen har smält - häll över i en separat bunke.
  • 4 Elvispa äggulan och ägget tillsammans med honungen 45-60 sekunder och häll äggblandningen i chokladblandningen. Rör om tills det börjar tjockna och kännas som en smet.
  • 5 Rör ned kakao, vaniljpulver och salt.
  • 6 Smörj en form på 10-12 cm med ghee eller kokosolja. Skikta kakao i formen så kakan inte fastnar.
  • 7 Häll ned hälften av smeten i formen och klicka i mandelsmöret i mitten så det lägger sig ovanpå chokladsmeten.
  • 8 Häll på resten av chokladblandningen.
  • 9 Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • 10 Låt kakan vila 3-5 minuter och vält upp kakan på ett fat. Förvara i kylen tills servering.

Ingredienser

  • 1-2 msk ekologiskt mandelsmör
  • 50 g ghee
  • 1 st eko ägg
  • 1 st eko äggula
  • 1 msk raw kakao
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk gårdshonung
  • 2 msk smält kokossmör
  • 100 g mörk choklad (minst 70%)
  • 100 g mörk choklad (minst 70%)