Knäckebröd - glutenfritt och nötfritt

Servera ett luftigt och frasigt knäckebröd av Sara @sarajess2.0 till kaffet eller tekoppen. Bred ett lager ghee, smör, leverpastej eller kokosolja på och njut av en näringsrik måltid.

Psst, glöm inte att du kan köpa kollagen, Zink tillskott, Omega 3 och andra tillskott på Upgrit!

Knäckebröd - glutenfritt och nötfritt

Gör så här:

  • 1 Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • 2 Koka upp vattnet. Häll ned oljan i bunken och sist vattnet.
  • 3 Rör ihop och knåda igenom ordentligt.
  • 4 Låt stå 15 minuter. Sätt under tiden på ugnen på varmluft 130 grader.
  • 5 Dela degen i två delar och kavla ut mellan två bakplåtspapper till önskad form.
  • 6 Grädda samtidigt i ugnen, 90-120 minuter, känn efter så de torkat till ordentligt.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn (glutenfria)
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 2 tsk näringsjäst
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 dl vatten
  • 2 msk Ren MCT-olja
  • 2 krm salt