Kokospannacotta med MCT-olja

Kokospannacotta med extra energi i form av MCT-olja: nästan för gott för att vara sant!

Kokospannacotta med MCT-olja

Ingredienser

  • 2,5 dl tjock kokosmjölk (den rosa från GARANT)
  • 1,5 gelatinblad eller motsvarande mängd gelatinpulver
  • 1 msk xylitol (sötning iform av björksocker)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk MCT-olja per servering

Gör så här:

  • 1 Gelatinblad: Blötlägg i kallt vatten i några minuter.
  • 2 Gelatinpulver: 1 tsk gelatinpulver motsvarar 2 blad gelatin och räcker till att stelna ca 1 dl vätska. Gelatinpulver från Nyttoteket löser sig inte i kallt vatten utan behöver värmas upp för att lösa sig helt.
  • 3 Blanda kokosgrädde med sötning och vanilj i en kastrull och koka upp och låt sjuda i några minuter.
  • 4 Dra av kastrullen och blanda i gelantinbladen.
  • 5 Häll upp i fina serveringsglas och blanda i 1 msk MCT-olja per servering (eller ringla över de färska bären precis innan servering).
  • 6 Låt stelna i frysen och servera med färska bär.