Kollagenbröd (glutenfritt och fluffigt)

Har du provat göra ett nyttigare bröd av Kollagenprotein? #feedyourhealth

Lycka till! Tips att bre Ekologisk Hasselnötkräm på eller vispa upp vårt Kakaosmör med vanligt riktigt smör. Givetvis ghee och smör är alltid = sant <3

Kollagenbröd (glutenfritt och fluffigt)

Gör så här:

  • 1 Mixa samtliga ingredienser i en bunke med stavmixer eller matberedare. Mixa till en slät smet och häll i en brödform som är klädd i bakplåtspapper.
  • 2 Grädda i 175 grader i ca 30-40 min och låt svalna innan du skär upp och njuter!

Ingredienser

  • 2 dl kollagenprotein
  • 4 msk fiberhusk (vill du inte ha fiberhusk kan du istället öka mängden pofiber)
  • 1,5 dl pofiber
  • 4 ägg
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk bikarbonat
  • En liten nypa salt och eventuellt örter av smak (eller kryddor som kanel är också gott)
  • 200g valfria bönor (vill du inte ha bönor? Blanda till en bra bröddeg konsistens med extra pofiber och fiberhusk)