Läckra apelsinscones på alla hjärtans dag

Tack Ewa Meurk, Elitista (och del av Upgrit) för detta utsökta recept på scones.

Läckra apelsinscones på alla hjärtans dag

Gör så här:

  • 1 Sätt ugnen på 225 grader. Häll av spadet och skölj bönorna. Låt rinna av. Mixa bönorna släta i en matberedare.
  • 2 Blanda mjölet, kollagenprotein, bakpulver, fiberhusk, salt i en bunke. Tillsätt riven palsternacka, apelsinsaften och det rivna apelsinskalet.
  • 3 Skör smöret i mindre bitar (om du använder smör). Tillsätt mjölblandningen och smöret eller fettet i matberedaren och kör till en slät deg.
  • 4 Forma fyra runda kakor (skär ett kryss i varje kaka) på en bakplåtspappersklädd plåt eller forma hjärtan med pepparkaksformar. Strö över fröna. Grädda i ugnen i cirka 20 min.
  • 5 Låt bröden vila i några minuter men de är godast när de är varma. Servera med förslagsvis Upgrits ekologiska hasselnötskräm och specialkaffe.
  • 6 Ät och njut!

Ingredienser

  • 1 förpackning vita bönor (380 g, avrunnen 230 g)
  • 2 dl valfritt glutenfritt mjöl (havremjöl, durramjöl, grönt bananmjöl eller mandelmjöl)
  • 2 tsk salt
  • 3 msk kollagenprotein
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl finriven palsternacka
  • 1/2 msk rivet apelsinskal
  • 1 msk apelsinsaft
  • 100 g olivolja (smör, ghee, rapsolja, kokosolja)
  • 1 dl blandade frön (pumpa, sesam eller solrosfrön)
  • Ekologisk Hasselnötskräm från Upgrit