Lindas Teffbröd-frallor

Kalljästa och gudomligt goda frallor på teff som påminner om rågbröd, helt glutenfria.

Tack till vår ambassadör Linda Byström för ett superrecept!
//Vännerna på Upgrit

Lindas Teffbröd-frallor

Gör så här:

  • 1 På kvällen: Blanda ut torrjästen i vatten tillsammans med äppelmos, olja och sirap i en stor rostfri bunke.
  • 2 Blanda samtliga torra ingredienser noga i en separat bunken och vänd sedan ner mjölblandningen i vätskan och blanda ordentligt med en träslev eller liknande tills du får en grötliknande ”deg”.
  • 3 Täck degbunken med plast och ett gummiband och låt stå i rumstemperatur över natten.
  • 4 På morgonen: Sätt ugnen på 225 grader.
  • 5 Forma 12-16 frallor med hjälp av sked och fuktade händer och lägg på klädd plåt.
  • 6 Täck plåten med bakhandduk tills ugnen är varm.
  • 7 Grädda i nedre delen av ugnen i 25-35 min.
  • 8 Låt svalna helt innan du skär upp dem, de går utmärkt att frysa och kan då med fördel delas innan och sen rostas i brödrosten för extra smakupplevelse.

Ingredienser

  • 5 g torrjäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 2 dl osötat äppelmos/finrivet äpple
  • 1 msk lönnsirap (kan uteslutas)
  • 2 msk mct olja/ annan neutral olja
  • 1 dl chiafrön
  • 5,5 dl mörkt teffmjöl
  • 3,5 dl glutenfria havregryn
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk flingsalt