Morotskakabars med cashewsmör och ghee

En otroligt god variant av originalet. Måste verkligen testas!

Morotskakabars med cashewsmör och ghee

Gör så här:

  • 1 Mixa fiberhavregryn, mörk fibersirap, pepparkakskryddor, ghee, rivna morötter och flingsaltbotten/crumble i en matberedare.
  • 2 Tryck ut hälften i en klädd form eller matlåda.
  • 3 Häll ned resterande ingredienser till kolan i en kastrull, värm max 2 min på medelhög värme samtidigt som du rör med visp tills du får en jämn kräm. Låt svalna lite.
  • 4 Häll ner kolan över botten och strö resten av crumblen över kolan, pudra lite kanel över och frys i 2-3 h.
  • 5 Skär upp olika stora bitar för alla tillfällen och förvara i frysen. Ta fram några minuter innan de ska avnjutas.

Ingredienser

  • 7 dl glutenfria fiberhavregryn
  • 1,5 dl mörk fibersirap
  • 2 tsk pepparkakskryddor
  • 1 dl ghee från Upgrit
  • 1 dl fint rivna morötter
  • Flingsalt
  • 2,5 dl cashewnötsmör från Upgrit
  • 1 tetrapack kokosmjölk (det stelnade efter ett par timmar i kylskåp)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl fibersirap