Paleo Pizzadeg

Ett roligt familjeprojekt kanske? Eller varför inte njuta själv av en hälsosam Paleo pizzadeg som passar perfekt för dig som undviker gluten och spannmål.

Det som är så bra med att göra en pizza själv är att man själv får välja ingredienser och kan göra en riktigt nyttig och hälsosam pizza. Har du barn så är det ett perfekt familjeprojekt att få göra sin egna pizza. Det här receptet är för en stor pizza. Anpassa därför receptet enkelt efter hur många pizzor som behövs. #feedyourhealth och ge dig själv och sällskapet de bästa förutsättningarna för ett friskt, långt och hälsosamt liv.

Tål du mjölk så är mozzarella och färsk basilika så himla gott!

Smaklig pizzastund och njut av din hemmagjorda pizza med nyttig och glutenfri Paleo Pizzadeg!

Paleo Pizzadeg

Gör så här:

  • 1 Sätt ugnen på 200-225 grader
  • 2 Blanda ägg, mandelmjöl, kokosmjölk, fiberhusk, bakpuver, himalaya salt. Helst i en matberedare.
  • 3 Sedan tillsätt den ekologiska olivoljan och ett stänk MCT olja - mixa till en deg.
  • 4 Nu är det dags att leka pizzabagare - för degen ska ut på ett bakpapper på en plåt innan förgräddning 15 minuter.
  • 5 Medans pizzadegen förgräddas - blanda ihop en egen tomatsås av passerade tomater, tomatpuré, salt, lite vitpeppar och oregano (alt. dina favoritörter).
  • 6 Smaka av och sprid ut på paleopizzan när den är redo. Grädda sedan i ungefär 15 minuter eller tills pizzan ser redo ut.
  • 7 Välj tillbehör! Vi rekommenderar mozzarella och färsk basilika - men endast fantasin sätter stopp!

Ingredienser

  • 1 msk Lyx olivolja extra virgin - ArcticMed
  • 3 st ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk himalaya salt
  • 1/2 msk Ren MCT olja - Upgrit
  • 1 msk tomatpuré
  • 2-3 msk Passerade tomater
  • Oregano
  • Himalaya salt