Ren granola med frozen yoghurt

Tanken på en skål grekisk yoghurt toppad med färska bär och egengjord granola. Alltså, hallå…mums. En stol i solen och kopp varmt på det. Dagens start är kirrad.

Om du vill ha ”glassig yoghurt”, sätt in din skål med grekisk yoghurt i frysen ca 20 minuter. Efter egen smak.

Ren granola med frozen yoghurt

Gör så här:

  • 1 Blanda dina favoritnötter (hackade), kokoschips, pumpakärnor, solrosfrön, hela linfrön efter önskad mängd granola.
  • 2 Tillsätt två öppnade kapslar Ren Gurkmeja från Upgrit som har tillsatt svartpeppar för maximalt upptag av curcumin (ämnet vi vill åt i gurkmeja).
  • 3 Tillsätt 2-3 msk Upgrit Ren MCT-olja, lite kokosolja, någon dl vatten och kanel eller kardemumma (valfritt lite vaniljpulver).
  • 4 Häll ut blandningen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • 5 Strö över en touch havssalt (valfritt). Tänk på att nötterna och fröerna inte bränns då de är värmekänsliga.
  • 6 Rosta i ugnen 20 minuter, och ta ut och rör runt.
  • 7 Fortsätt rosta ca 20 min till och håll koll.
  • 8 När blandningen är torr är det klart. Låt svalna.
  • 9 Alternativet är att rosta/torrosta blandningen i en stekpanna. Rör då ofta så det inte bränns vid.
  • 10 Servera till din glassiga yoghurt och toppa med dina favoritbär.

Ingredienser

  • ca 2 dl hackade nötter
  • 2 msk kokoschips
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 msk solroskärnor
  • 1 msk hela linfrön
  • 2 kapslar ren gurkmeja
  • 2-3 msk ren MCT olja
  • 1 msk ghee/kokosolja
  • kanel/kardemumma/vaniljpulver
  • En nypa havssalt