Upgrit Vörtfrallor (glutenfria och mejerifria)

Vi ska baka Vörtfrallor som vi kan gotta ned oss i.

Vi på Upgrit står starkt bakom en livsstil utan raffinerat socker, industriella oljor och vete. Därför vill vi hjälpa er att kunna njuta lika mycket och samtidigt ta hand om er kropp.

// Vännerna på Upgrit

Upgrit Vörtfrallor (glutenfria och mejerifria)

Gör så här:

  • 1 Sätt ugnen på 175 grader varmluft
  • 2 Mortla anis, fänkål, kryddnejlika och kardemummakärnor var för sig till ett pulver. Det går att använda färdigmalda också. Om du mortlar får du ännu mer smak på kryddan och dina vörtfrallor smakar det lilla extra.
  • 3 Blanda samman med pomeranskal, ingefära och kanel.
  • 4 Rör ihop de torra ingredienserna tillsammans med vörtkryddan i en bunke.
  • 5 Ta en ny bunke och vispa ihop ägg, MCT-olja och mandelmjölk.
  • 6 Häll ned vätskan i mjölmixen. Blanda noga. Låt stå 10 minuter.
  • 7 Blöt händerna lite lätt. Det kommer underlätta processen att forma frallorna.
  • 8 Rulla 12 stycken bollar.
  • 9 Lägg på ett bakplåtspapper.
  • 10 Grädda i ugnen 20-30 minuter.
  • 11 Låt stå och svalna 5-10 minuter (om du kan hålla dig) ;)
  • 12 Dela frallorna på mitten och njut av ett hälsosamt fika. Bre på ett härligt lager riktigt smör, ghee tillsammans med en god ost eller kanske nötsmör.
  • 13 Förvaras i kylskåp.
  • 14 NJUT!

Ingredienser

  • 1 dl C8 MCT-olja
  • 1 dl Kollagenprotein
  • 1 1/2 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl fiberhusk
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 6 st ägg
  • 3 dl mandelmjölk
  • 1 msk hel anis
  • 1 msk hel fänkål
  • 2 tsk hel kryddnejlika
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 1/2 msk mald pomeranskal
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kanel