Semmelkladdkaka fri från mjöl och vitt socker

En unik kombination av kladda och semla: en fantastiskt god efterrätt.

Semmelkladdkaka fri från mjöl och vitt socker

Gör så här:

  • 1 Mixa allt i en matberedare och smaka av sötma samt kryddor.
  • 2 Häll upp i en klädd springform.
  • 3 Grädda längst ner i ugnen på 175 grader i 15-20 min tills kakan fått färg men rör sig när du tar ut den.
  • 4 Låt svalna helt innan du ställer den i kylskåpet och låter vila minst 6h före servering.
  • 5 Toppa med vispgrädde och rostade mandlar och pistagenötter.

Ingredienser

  • 3 dl kokta vita bönor
  • 1 dl ghee
  • 1.5 dl mandelsmör
  • 3 stora ägg
  • 1 tsk vanilj
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1/2 kapsyl bittermandel
  • 1 msk kollagen
  • 1 dl fibersirap eller efter smak
  • Flingsalt