Skaldjursgryta LCHF

Skaldjursgryta LCHF

Gör så här:

  • 1 Stek löken (ej purjolök) och pakchoi i förslagsvis kakakosmör eller kokosolja tills de får en brynad yta.
  • 2 Tillsätt kokosgrädden och kokossmör, låt puttra tillsammans med alla kryddor i 5-8 minuter.
  • 3 Tillsätt vatten och en halv pressad limesaft.
  • 4 Smaka av och krydda eventuellt mer efter smak.
  • 5 Hacka torsken och skala räkorna under tiden.
  • 6 Tillsätt proteinet och låt puttra 5 minuter eller tills fisken är genomlagad.
  • 7 Tillsätt MCT oljan , rör runt och njut tillsammans med förslagsvis blomkålsris.

Ingredienser

  • 2 burkar kokosgrädde
  • 30 g Rent kokossmör
  • 2 dl vatten
  • 1/2 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk curry pasta röd
  • 1/2 kg jätteräkor
  • 130 g torskfile
  • 100 g laxfile
  • 3 msk MCT-olja
  • En näve purjolök
  • 1 lime
  • 1 - 2 pak choi
  • Kakaosmör att steka i
  • Kryddor: curry, salt och peppar