Ungsrostad blomkål med MCT & mandelsmör-dressing

Ungsrostad blomkål med MCT & mandelsmör-dressing

Gör så här:

  • 1 Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  • 2 Skölj och dela därefter blomkålshuvudet.
  • 3 Lägg delarna i en ugnsform och ringla olivolja över samt salt och peppar.
  • 4 Blanda eller skaka runt formen så oljan fördelar sig över blomkålen.
  • 5 Rosta blomkålen i ugnen i ca 30 minuter.
  • 6 Medan blomkålen rostas, finhacka och rosta mandeln.
  • 7 När blomkålen är klar, häll de hackade nötterna över blomkålen.
  • 8 Blanda dressingen och ringla över. Blanda runt och servera!

Ingredienser

  • 1 st blomkålshuvud
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2- 3 msk Upgirt ekologiskt mandelsmör
  • 1-2 msk Upgirt Ren MCT-olja
  • 1,5 citron (saften)
  • 0,5 tsk honung (ex manuka honung)
  • 3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 0,8 dl sötmandel