Kalcium

Kalcium är en viktig mineral för att upprätthålla en stark och hälsosam kropp. Det är avgörande för att bygga upp och bibehålla starka ben och tänder, samt för att reglera blodtrycket och stödja nervfunktionen. Det är viktigt att säkerställa att man får tillräckligt med kalcium genom att inkludera kalciumrika livsmedel i kosten eller genom att ta kosttillskott. Kom ihåg att även vitamin D är viktigt för att kroppen ska kunna absorbera kalcium på rätt sätt.

Kalcium

Kalcium är ett viktigt mineral som spelar en avgörande roll för att upprätthålla en stark och hälsosam kropp. Det är den vanligaste mineralen i kroppen och utgör en stor del av våra ben och tänder.

Fördelar med kalcium

Kalcium är inte bara viktigt för att bygga upp och bibehålla starka ben och tänder, det har också flera andra hälsofördelar. Det hjälper till att reglera blodtrycket, främjar muskelkontraktion och avslappning, och är involverat i nervfunktionen.

Kalciumbrist och riskfaktorer

En brist på kalcium kan leda till hälsoproblem som benskörhet, muskelkramper och ökad risk för osteoporos. Vissa personer är mer benägna att utveckla kalciumbrist, inklusive äldre människor, kvinnor efter klimakteriet och personer med vissa medicinska tillstånd.

Källor till kalcium

Det finns många olika livsmedel som är rika på kalcium. Mjölkprodukter som mjölk, ost och yoghurt är utmärkta källor till kalcium. Andra bra källor inkluderar gröna bladgrönsaker, tofu, mandlar och fisk med ätliga ben. För att säkerställa att du får tillräckligt med kalcium kan det vara nödvändigt att ta kosttillskott.

Viktiga faktorer att överväga

När det gäller att få tillräckligt med kalcium är det inte bara viktigt att konsumera tillräckliga mängder, utan också att se till att det absorberas ordentligt. Vitamin D är nödvändigt för att kroppen ska kunna absorbera kalcium ordentligt.

Filtrera

Varumärken

Beredningsform

Lagerstatus

Kampanj

Pris