Kanel

Kanel är en populär krydda med en lång historia och används både för dess aromatiska egenskaper och medicinska fördelar. Den används i en mängd olika maträtter och drycker och har traditionellt använts för att främja hälsa och välbefinnande. Studier visar att kanel kan ha antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper. Så nästa gång du tillsätter kanel till din favoritdryck eller bakverk, kan du njuta av både dess goda smak och potentiella hälsofördelar.

Kanel

Kanel är en populär krydda som används över hela världen för sina aromatiska egenskaper och medicinska fördelar. Det kommer från barken av kanelträdet, som är inhemska till Sri Lanka och andra delar av Sydostasien. Kanel har en söt och varm smak och används ofta i bakning, matlagning och drycker.

Historia och ursprung

Kanel har en lång historia och har använts i århundraden både som krydda och medicin. Det var en värdefull handelsvara i antikens Egypten och var även känt i det antika Grekland och Rom. Under medeltiden var kanel så eftertraktad att det var en av de främsta anledningarna till att européerna sökte efter sjövägen till Indien.

Användningsområden

Kanel används i en mängd olika maträtter och drycker runt om i världen. Det tillsätts ofta till bakverk som kanelbullar, pajer och kakor för att ge dem en distinkt smak och doft. Kanel används också i varma drycker som te och kaffe, samt i kryddblandningar som kanelsocker och kanelkrydda.

Utöver dess användning i matlagning har kanel också traditionellt använts för sina medicinska egenskaper. Det sägs vara bra för matsmältningen, lindra smärta och inflammation, och hjälpa till att reglera blodsockernivåerna. Forskning har också visat att kanel kan ha antioxidant- och antibakteriella egenskaper.

Särskilda egenskaper

En intressant egenskap hos kanel är att den kan hjälpa till att bekämpa bakterier och svampar. Detta beror på dess naturliga oljor som har antimikrobiella egenskaper. Kanel sägs också kunna hjälpa till att minska inflammation och lindra smärta.

 

Filtrera

Varumärken

Beredningsform

Lagerstatus

Kampanj

Pris