Kundrecensioner - 5 av 5

Magnesium - starka muskler, benstomme och nerver

8 oväntade effekter av magnesium

"Tar du mycket magnesium, men har brist på vitamin B6, då kan inte magnesiumet tas in i cellerna. Så gör du ett blodprov så visar det mängden magnesium i blodet, men det säger imgenting om hur mycket magnesium som faktiskt finns inuti cellerna."

"Magnesium behövs i över 300 processer i kroppen och jag har nästan aldrig mött en klient som inte har magnesiumbrist. Magnesiumbrist är otroligt viktigt och samtidigt ett av de topp 3 vanligaste bristerna hos alla människor"

- Petra Boumedienne, funktionsmedicinsk terapeut hos Upgrit

Vila är en kär favorit och älskad av alla. Vila är ett noga framtaget kombitillskott med en hög dosering av rent magnesiumbisglyciat, B6 och glycin.

8 hälsoeffekter av magnesium - Kom ihåg att ta rätt sorts magnesium!

  1. Motverkar spända muskler
  2. Ökar energin
  3. Stöder biotillgängligheten i vitamin D
  4. Minskar kalcium i mjuk vävnad
  5. Motverkar migrän
  6. Stöder vänliga bakterier
  7. Minskar parestesi (nålar/domningar/stickningar)
  8. Balanserar bisköldkörtelhormon (har kalciumreglerade funktion, samt reglerar nivåerna av vitamin D, fosfor och har därför en viktig roll för hela elektrolytbalansen)

Kontaka oss på [email protected] för att få svar på dina frågor om produkter, hälsoutmaningar, hälsotrender, forskning med mera.

Varför magnesium?

Magnesium bidrar till att minska trötthet, nor­mal energiomsättning, elekt­rolytbalansen, nerv­systemets normala funktion, muskelfunktion, benstomme. Magnesium bidrar även till proteinsyntes, nor­mal psykologisk funktion, bi­behålla normal benstomme, bi­behålla normala tänder och har en roll i celldelningsprocessen. Som du förstår är magnesium otroligt viktigt att vi har tillräckligt av i kroppen.

Hur får man i sig magnesium?

Magnesium finns i bland annat baljväxter, blandgrönsaker, fullkornsprodukter, kött, fisk och skaldjur. Vi får även i oss magnesium när vi dricker vatten, speciellt i de kommuner som har hårt vatten.

Brist på magnesium är vanligt

Av alla mineraler är magnesium en av de vanligaste vi har för låga nivåer av. De vanligaste symtomen på brist på magnesium är kramper, trötthet, sömnstörningar och oro i kroppen. Känner du av någon av dessa symtom kan det vara en god idé att testa äta magnesium kosttillskott för att se om dina symtom förbättras.

Lyssna på Jonas Bergqvist och Mattias Ribbing prata magnesium


Kolla här nedan vad vi har för magnesium i olika former att erbjuda dig

Vi har ett stort sortiment av magnesium från olika märken. Vill du veta mer om magnesium? Läs mer om magnesium här >>

 Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter