Aminosyror

Aminosyror är viktiga för vår kropps funktioner och hälsa. De är byggstenarna för proteiner och har flera viktiga funktioner i kroppen. Vissa aminosyror måste vi få genom kosten, medan andra kan produceras av kroppen. För att vara säker på att vi får i oss alla essentiella aminosyror är det viktigt att äta en varierad kost som inkluderar olika proteinkällor. Vid behov kan aminosyratillskott vara ett bra alternativ, rådgör med oss eller annan sakkunnig om du har frågor.

Aminosyror

Aminosyror är organiska föreningar som bygger upp proteiner i våra kroppar. De är byggstenarna som behövs för att bilda muskler, enzymer, hormoner och andra viktiga ämnen i kroppen. Det finns totalt 20 olika aminosyror som är grundläggande för vår hälsa.

Viktiga funktioner

Aminosyror har flera viktiga funktioner i kroppen. De hjälper till att bygga och reparera muskler, främjar hälsosam hud och hår, stärker immunsystemet och transporterar näringsämnen i kroppen. Vissa aminosyror fungerar också som signalsubstanser som överför nervsignaler mellan cellerna.

Essentiella aminosyror

Vi kan inte producera alla aminosyror själva, så vi behöver få dem genom kosten. Dessa aminosyror kallas essentiella aminosyror och inkluderar bland annat leucin, isoleucin, valin, lysin, metionin, fenylalanin, treonin, tryptofan och histidin. Genom att äta en balanserad kost, som inkluderar animaliska och vegetabiliska proteinkällor, kan vi få i oss alla essentiella aminosyror vi behöver för att vara friska.

Tillskott av aminosyror

Vissa människor kan behöva ta aminosyretillskott för att komplettera sin kost. Det kan vara idrottare som behöver extra aminosyror för att öka muskelmassan och återhämtningen, eller personer med vissa hälsotillstånd som behöver specifika aminosyror för att stödja sin hälsa. Det är viktigt att rådgöra med oss eller annan sakkunnig om du har frågor.

 

Filtrera

Varugrupper

Varumärken

Beredningsform

Lagerstatus

Kampanj

Pris