Ashwagandha

Ashwagandha kapslar kan hjälpa dig motverka stress och återskapa din mentala balans. Ashwagandha kapslar är en indisk ört som är populär bland personer som har tappat orken, är stressade och trötta. Inom Ayurvediska medicinen är ashwagandha en av de viktigaste örterna. Den har använts i över 4000 år för att traditionellt öka kroppens motståndskraft, uthållighet och styrka. Enligt Chris Kilham, känd som ”The Medicine Hunter”, är ashwagandha utan tvekan den viktigaste läkeväxten i hela världen. Att ta ashwagandha kapslar är ett utmärkt sätt att få i sig örten eftersom ashwagandan inte växer här i Europa.

Ashwagandha

Vad är Ashwagandha?
Ashwagandha är en liten grön växt med orangea bär som återfinns i bland annat Nepal, Kina, Indien och mellanöstern. Även om bären och andra delar av busken kan användas så är det roten och dess egenskaper som Ashwagandan är känd för. Inom den traditionella indiska läkekonsten Ayurveda kallas Ashwaganda ”den intelligenta örten” för att örten hjälper till där den behövs. Det låter nästan för bra för att vara sant, eller hur?

Ashwagandha inom Ayurveda
Roten Ashwagandha har använts inom Ayurveda som ett helt naturligt läkemedel i flera tusentals år och har flitigt använts mot en mängd olika åkommor. Inom den Ayurvediska medicinen är Ashwaganda en av de viktigaste örterna.

Än idag är Ashwaganda en viktig del inom den indiska traditionella medicinen och används fortfarande för att behandla många av dessa problem.

Studier om Ashwagandas effekter
I takt med det ökade intresset kring denna nästan magiska ört så har traditionella studier också ökat för att se vad för effekter roten kan ge. Studierna visar bland annat att ashwagandha bringar mer lugn, bättre sömn, återhämtning, mer ork, mer muskelstyrka, en bättre känslomässig balans, ökat fokus och minne. Ashwagandha är en adaptogen, men skiljer sig från exempelvis rosenrot och ginseng. Ashwagandha kapslar aktiverar inte specifika funktioner eller organ som andra adaptogener. Istället jobbar Ashwagandha långsiktigt och mjukt med kroppens stressystem, med vår så kallade HPA-axel.

Resultatet av ashwagandha kapslar blir en långsiktig normalisering av kroppens stressystem och stresshormonet kortisol, med andra ord HPA-axeln. På så sätt möjliggör ashwagandha det för kroppen att återhämta sig och vila.

Vilka Ashwagandha kapslar ska jag välja?
Vi rekommenderar att du väljer ett högkvalitativt och gärna ekologiska ashwagandha kapslar eller som rent pulver. Dela gärna upp din dagliga dos vid två tillfällen. Här på Upgrit har vi vår egna högkvalitativa Ashwagandha men även andra varumärken som KSM 66. KSM 66 är ekologiskt och etiskt producerad. Dessutom är den ett fullspektrumextrakt. Fullspektrum innebär att pulvret har både vattenlösliga och fettlösliga aktiva ämnen. KSM 66 innehåller ett fullspekstrumextrakt som är kliniskt dokumenterat som kan få oss att känna oss mindre stressade och bidrar till mental balans, uthållighet och ork. Här är några av alla tillåtna hälsopåståenden som registrerats av det europeiska livsmedelsverket EFSA av dessa ashwagandha kapslar.

KSM-66, fullspektrumextrakt av Ashwagandha (Withania somnifera) bidrar till:

ökad tålighet för stress
vår fysiska och mentala kapacitet
uthållighet och muskelmassa vid träning
kardiovaskulär hälsa och ork
den känslomässiga balansen
en lugnare och enklare insomning
att stödja mannens sexuella funktion, spermamängd och rörlighet
att stödja hälsan hos kvinnans reproduktiva organ

Filtrera

Varumärken

Beredningsform

Lagerstatus

Kampanj

Pris