C-vitamin

Vårt älskade vitamin C är en vattenlöslig vitamin som finns i färska grönsaker, frukt och bär. Nypon, svarta vinbär, kål, kiwi, tomat och grapefrukt är rika vitamin C livsmedel. Vi människor kan inte bilda vitamin C själva utan behöver få i oss det antingen genom kosten eller genom vitamin C tabletter. Tyvärr är vitamin C värmekänsligt, vilket innebär att om mat hålls varm länge eller värms upp på nytt minskar mängden vitamin C.

C-vitamin

Varför bör jag ta vitamin C tabletter?

Vitamin C är viktigt för att vi ska fungera optimalt. Det skyddar mot fria radikaler, fungerar som en antioxidant och som en prooxidant vid högre doser. Vitamin C har också en viktig funktion för vårt immunförsvar. I Rent Försvar har vi kombinerat vitamin C tabletter med Zink och L-lysin, vilket är ett unikt recept på ett kombinationstillskott för att stötta immunförsvaret. Vi på Upgrit har högra krav på säkerhet och kvalitet. Alla våra produkter genomgår en längre process av Sveriges främsta produkt- och sortimentsutvecklingsteam för att säkerställa rätt dosering, kvalitet och säkerhet.

Upgrits egna vitamin C tabletter innehåller syraneutralt vitamin C och bioflavonider från citrusfrukter. Eftersom detta vitamin är livsviktigt för många funktioner i kroppen är det viktigt att välja sina vitamin C tabletter med omsorg. Det finns olika former av vitamin C tabletter och den formen vi valt till våra vitamin C tabletter är inte lika surt för magen och lätt för kroppen att ta upp.

Andra funktioner där vitamin C spelar en viktig roll är i vår kollagenproduktion (läs mer om kollagen här >>), för att minska trötthet och utmattning, det bidrar till en normal benstomme, normal energiomsättning med mera. Det är även så vi behöver vitamin C tabletter för att stötta järnupptaget. De jobbar tillsammans. För de personerna med järnbrist behövs ofta vitamin C tabletter av hög kvalitet för att kunna använda järnet. Därför har vi valt att lägga stor fokus på kvalitet i vårt sortiment av vitamin C tabletter.

Hur ska jag ta mina vitamin C tabletter?

Beroende på kosttillskott så är antal kapslar olika. För att få dess gynnsamma effekt bör du ha ett dagligt intag av 200 mg utöver det rekommenderade intaget av vitamin C. Väljer du våra vitamin C tabletter, så tar du 1-2 kapslar per dagenligt rekommendation. Förslagsvis så tar du dina vitamin C tabletter som en morgonrutin.

Duger inte brustabletterna med vitamin C?

Det är avgörande att ha fokus på kvalitet när du väljer vitamin C tabletter och alla dina kosttillskott för den delen. Våra egna vitamin C tabletter är som sagt syraneutralt, vilket är snällt för magen, som många vitamin C kosttillskott inte är. Det gör också att absorptionen av vitamin C från magen in i blodet blir av önskad effekt. Upgrits vitamin C tabletter innehåller även bioflavonider som är en grupp ämnen som samverkar med vitamin C, så vi får en önskad effekt i kroppen. Med det sagt så ger inte brustabletter oftast ditt önskade resultat du vill åt av det du investerar i kosttillskottet.

Filtrera

Varumärken

Beredningsform

Lagerstatus

Kampanj

Pris