L-Glycin

L-Glycin är en icke-essentiell aminosyra som är viktig för kroppens funktioner och hälsa. Aminosyror är byggstenarna i proteiner och finns i olika livsmedel och kosttillskott. Det spelar en roll i proteinsyntes, kollagenproduktion, neurotransmittorfunktion, antioxidantaktivitet och stöd för sömn och avslappning. L-Glycin finns naturligt i olika livsmedel och kan också tas som kosttillskott. Det är viktigt att följa doseringsanvisningarna och rådfråga oss eller annan expert vid behov.

L-Glycin

L-Glycin är en av de enklaste aminosyrorna och spelar en viktig roll i kroppens ämnesomsättning.

Funktioner och fördelar med L-Glycin

L-Glycin har flera viktiga funktioner och fördelar för kroppen:

  • Proteinsyntes: L-Glycin är nödvändigt för att bygga proteiner i kroppen och för att främja muskeltillväxt och reparation.
  • Kollagenproduktion: L-Glycin är en viktig komponent i kollagen, som är en viktig strukturell komponent i hud, ben, senor och brosk.
  • Neurotransmittorfunktion: L-Glycin fungerar som en neurotransmittor i centrala nervsystemet och hjälper till att reglera signalsubstanser i hjärnan.
  • Antioxidantaktivitet: L-Glycin fungerar som en antioxidant och hjälper till att skydda cellerna från skador orsakade av fria radikaler.
  • Stöd för sömn och avslappning: L-Glycin har visat sig kunna förbättra sömnkvaliteten och främja avslappning.

Källor av L-Glycin

L-Glycin finns naturligt i olika livsmedel, inklusive kött, fisk, mejeriprodukter, baljväxter och nötter. Det finns också tillgängligt som kosttillskott i form av kapslar eller pulver.

Rekommenderad dosering

Den rekommenderade dagliga dosen av L-Glycin varierar beroende på ålder, kön och individuella behov. Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar eller rådfråga en läkare eller dietist för att fastställa rätt dosering för dig.

Säkerhet och biverkningar

L-Glycin anses vara säkert för de flesta människor när det tas i lämpliga doser. Biverkningar är sällsynta, men höga doser kan orsaka besvär.

 

Filtrera

Varumärken

Beredningsform

Lagerstatus

Kampanj

Pris