Sås, vinäger & dressing

Sojasås är en oumbärlig ingrediens inom asiatisk matlagning och ger smak och komplexitet till många rätter. Den tillverkas genom att fermentera sojabönor, vete, salt och vatten och har en unik smakprofil som inkluderar saltighet och umami. Sojasås är inte bara läcker, den kan även vara fördelaktig för hälsan på grund av dess näringsrika egenskaper. Utforska de olika varianterna av sojasås och låt dina smaklökar få liv!

Sås, vinäger & dressing

Sojasås

Sojasås är en mångsidig och smakrik kryddning som har en lång historia inom asiatisk matlagning. Denna kryddiga sås tillverkas vanligtvis genom att fermentera sojabönor, vete, salt och vatten. Den har en unik smakprofil som kombinerar saltighet, umami och en subtil sötma.

Tillverkning av Sojasås

För att tillverka sojasås börjar man med att blanda sojabönor och vete, vanligtvis i en proportion av 2:1. Denna blandning kokas och mals till en pasta. Sedan tillsätts salt och vatten, och hela blandningen fermenteras under flera månader eller till och med år. Under denna process bryts proteiner och kolhydrater ner och omvandlas till olika smakämnen, inklusive glutamat som ger sojasåsen dess härliga umamismak.

Sojasåsens Användning

Sojasås är en oumbärlig ingrediens i asiatisk matlagning och används ofta som smakförstärkare i såser, soppor, marinader och wokrätter. Den ger en komplex smak till rätter och används även som doppningssås för sushi och sashimi. Sojasås finns i olika varianter, inklusive ljus sojasås, mörk sojasås och söt sojasås, som alla har sina unika användningsområden och smakprofiler.

Hälsosamma Egenskaper

Sojasås är inte bara smakfull, den har också några hälsosamma egenskaper. Den är en naturlig källa till antioxidanter och innehåller ämnen som kan främja matsmältningen. Dessutom är den ofta låg i kalorier och fett, vilket gör den till ett hälsosamt val för att öka smaken i dina rätter.

 

Filtrera

Varumärken

Beredningsform

Lagerstatus

Kampanj

Pris