Vitaminer

Hos oss på Upgrit hittar du ett bra utbud av vitaminer och mineraler. Vi har höga krav på kvalitet och säkerhet i de kosttillskott du hittar här och med tanke på att vitaminer och mineraler är livsnödvändigt för oss människor och att maten inte är i närheten så näringstät som den en gång var, är kosttillskott ofta en god hjälp.

Vitaminer

Hos oss på Upgrit hittar du ett bra utbud av vitaminer och mineraler. Vi har höga krav på kvalitet och säkerhet i de kosttillskott du hittar här och med tanke på att vitaminer och mineraler är livsnödvändigt för oss människor och att maten inte är i närheten så näringstät som den en gång var, är kosttillskott ofta en god hjälp.

Kosttillskott är samlingsnamnet för vitaminer och mineraler, fettsyror och aminosyror/protein som vi bör få i oss, utöver maten vi äter. Idag handlar kosttillskott inte om att undvika bristsjukdomar, utan om att optimera prestation (fysisk och mental). Vi ställer oss 100% bakom våra noga utvalda vitaminer och mineraler; bra kosttillskott från tillförlitliga källor som vi själva använder regelbundet. Vetenskapligt underlag finns kring flera tillskott för att toppa vår mentala och fysiska potential.

Vitaminer och mineraler för den fysiskt aktiva

Vi behöver vitaminer och mineraler för att fungera och är du fysiskt aktiv eller till och med atlet kan det vara svårt att äta sig till den mängd som krävs för optimal och god hälsa. Det kan till och med vara så att vid en hög aktiv nivå så är det jobbigt att äta en stor mängd mat och då är kosttillskott nödvändigt för att få i sig de vitaminer och mineraler som krävs för optimal fysisk- och mental prestation. Är du osäker på vilka vitaminer och mineraler som du bör ta är magnesium, D-vitamin och Omega 3 en god start. Det är en god daglig ”stack” för de flesta. Det finns även multivitamintillskott för att till större del täcka ditt behov av vitaminer och mineraler. Men för att verkligen optimera din prestation och mående inifrån och ut är enskilda kosttillskott av hög kvalitet och säkerhet att föredra.

Låt oss gå igenom några olika som är värdefulla att överväga för din mentala- och fysiska hälsa. Antioxidanter skyddar våra celler och exempel på vitaminer och mineraler som skyddar våra celler är Zink, Selen, vitamin C och vitamin E. Är du fysisk aktiv är behovet av dessa högre eftersom vi gör oss av med dessa snabbare och samtidigt ökar behovet av dessa vitaminer och mineraler vid fysisk aktivitet. Är det dessutom så att du vill förbättra din prestation så behöver vi en god metabolism (ämnesomsättning) av fett, protein och kolhydrater. Här spelar Zink en viktig roll som mineral.

Är du ett fan av uthållighetsträning? Då är ofta elektrolyt- och vätskebalans viktigt för ens prestation. Klor, Kalium och Natrium är viktiga mineraler för detta. En god benhälsa bidrar D-vitamin till som faktiskt bidrar till regleringen av Kalcium. Och Kalcium spelar stor roll för vår styrka och vårt skelett. 

Vi får dock inte glömma bort järn och vitamin C samt hur dessa samspelar. När våra muskler jobbar behöver de syre och järn spelar roll för transporten av syre i blodet och i musklerna. Men utan vitamin C så blir upptaget av järn något vidare. Vitamin C ökar upptaget av järn och speciellt för kvinnor är järn viktigt eftersom de förlorar extra mycket järn under menstruationen.

5 argument för att ta kosttillskott

Se Jonas Bergqvist i Upgrit Talk’s – 5 argument för kosttillskott >>

  1. Näringsbrist i dagens mat
  2. Vi lever i en toxic miljö
  3. Vi har sämre mag- och tarmhälsa idag
  4. Vår kosthållning i grunden
  5. Vi har höga ambitioner

Sammanfattningsvis så är vitaminer och mineraler organiska ämnen och livsnödvändiga för kroppen. De har olika funktioner för kroppen. Rätt vitaminer kan inverka positivt på till exempel metabolismen och immunförsvaret. Behovet varierar beroende på livsstil, ålder och kön. Vid graviditet och amning är behovet större. Genom multivitaminer kan du få i dig alla de nödvändiga mineraler och vitaminer som din kropp behöver. Multivitaminer bör innehålla: Vitaminerna A, C, D, E samt vitamin B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotensyra), B6, B7 (biotin), B9 (folsyra) och B12 samt mineralerna zink, koppar, mangan, selen, krom och jod. Antioxidanter är ämnen som motverkar oxidation i kroppen genom att ta hand om överskottet av fria radikaler. Några exempel är vitamin C, vitamin E och selen


Filtrera

Varugrupper

Varumärken

Beredningsform

Lagerstatus

Kampanj

Pris