Buljong

Buljong är en mångsidig smaksättare som kan användas i en mängd olika maträtter. Oavsett om det är som bas i soppor och grytor, smaksättning av såser eller för att ge extra smak åt stekta rätter, är buljong ett användbart verktyg i köket. Dessutom har buljong fördelen att den kan minska matsvinn och vara ett hälsosamt alternativ till salt. Prova att använda buljong nästa gång du lagar mat eller drick det istället för te .

Buljong

En mångsidig smaksättare

Buljong är en smaksättare som används över hela världen för att ge rätter extra smak och djup. Det är en vätska som framställs genom att koka ner olika ingredienser, såsom kött, grönsaker och kryddor, i vatten. Resultatet är en aromatisk vätska som kan användas som bas i soppor, såser, ris och mycket mer.

Varianter av buljong

Det finns flera olika typer av buljong, varav de vanligaste är köttbuljong och grönsaksbuljong. Köttbuljong framställs genom att koka ner ben och kött från olika djur, såsom nötkött, kyckling eller fisk. Grönsaksbuljong å andra sidan görs genom att koka ner olika grönsaker, örter och kryddor.

Fördelar med buljong

Buljong har flera fördelar utöver att ge extra smak till maträtter. Den kan också vara ett bra sätt att minska matsvinn genom att använda rester av kött, grönsaker och kryddor som annars skulle kastats. Dessutom kan buljong vara ett bra alternativ till salt för att smaksätta mat, då den ger en naturlig sälta utan att överdriva natriumintaget.

 

Filtrera

Varumärken

Beredningsform

Lagerstatus

Kampanj

Pris