MSM

MSM är en förkortning a metylsulfonylmetan och är en form av organiskt svavel som förekommer naturligt i vår kropp. MSM kan bidra i de områden där det återfinns i kroppen. Det kan exempelvis vara olika problem i leder, värk, inflammation, hud, hårkvalitet och sköra naglar. Svavel återfinns naturligt i bland annat kött, fisk, mejeriprodukter, grönsaker och frukt, men även kosttillskott av MSM kan öka nivåerna och bidra till kollagen- och keratinproduktionen. För att främja effekten och upptaget av MSM kan det kombineras med C-vitamin.

MSM

MSM – för produktion av kollagen och keratin

MSM är en förkortning a metylsulfonylmetan och är en form av organiskt svavel som förekommer naturligt i vår kropp. Svavel är nödvändigt för att vi ska kunna producera kollagen och keratin. Kollagen är det protein som bland annat bygger upp och stärker stärker huden, håret, skelett, brosk, senor och naglarna. MSM har under en lång tid varit ett populärt kosttillskot mot ledproblem.

Vad kan MSM vara bra för?

MSM kan bidra i de områden som det återfinns i. Det kan exempelvis vara olika problem i leder, värk, inflammation, hud, hårkvalitet och sköra naglar. Svavel återfinns naturligt i bland annat kött, fisk, mejeriprodukter, grönsaker och frukt, men även kosttillskott av MSM kan öka nivåerna och bidra till kollagen- och keratinproduktionen. För att främja effekten och upptaget av MSM kan det kombineras med C-vitamin.

Då MSM har har en utrensandeeffekt så kan man uppleva utrensningssymtom där även magen kan sättas igång. Det rekommenderas därför att börja med en låg dos av MSM och successivt öka dosen för att minska eventuella besvär.

Kosttillskott av MSM motverkar åldrande hud

En studie publicerad 2020 av International Journal for Vitamin and Nutrition Research kunde påvisa att tillskott av MSM (OptiMSM) gav en synlig positiv inverkan på huden på försökspersonerna. Studien delades upp i två delar, en pilotstudie och en dosresponsstudie. Efter instrumentella mätningar, självanalys och klinisk expertklassificering utvärderas hudens utseende. Resultaten i pilotstudien visade att det upplevdes en signifikant minskning av ansiktsrynkor och grovhet i huden. I dosresponsstudien visades det att MSM signifikant minskade rynkornas svårighetsgrad samt förbättrade hudens fasthet, elasticet och återfuktning. Slutsatsen blev att tillskott av MSM verkar effektivt minska visuella tecken på hudens åldrande.

Källa: Muizzuddin N et al. “Beauty from within: Oral administration of a sulfur-containing supplement methylsulfonylmethane improves signs of skin ageing.” International Journal of Vitamin and Nutrition Research, Published online ahead of print on February 21, 2020

Nedan finner du Upgrits utbud av noggrant utvalda kosttillskott av MSM.

Filtrera

Varumärken

Beredningsform

Lagerstatus

Kampanj

Pris