Te

Te är en dryck med en fascinerande historia och en mängd olika smaker att upptäcka. Oavsett om du föredrar svart, grönt, vitt -te finns det något för alla. Utöver dess goda smak kan te även erbjuda olika hälsofördelar. Så varför inte unna dig en kopp te och njut av dess egenskaper för både kropp och själ?

Te

En dryck med historia och många smaker

Te är en av världens mest populära drycker och har en rik historia som sträcker sig över flera tusen år. Ursprungligen kommer te från Kina, där det först användes som medicin innan det blev en populär dryck. Idag finns det en mängd olika te-sorter att välja mellan, var och en med sin unika smak och hälsofördelar.

Olika sorters te

Det finns fyra huvudtyper av te: svart te, grönt te, vitt te och oolong-te. Svart te är den mest kända sorten och har en stark och fyllig smak. Grönt te är mer lätt och friskt i smaken och sägs ha många hälsofördelar. Vitt te är den mildaste sorten och oolong-te ligger någonstans mittemellan svart och grönt te.

Hälsofördelar med te

Te är inte bara gott, det kan också vara bra för hälsan. Grönt te innehåller till exempel antioxidanter som kan hjälpa till att bekämpa fria radikaler i kroppen och minska risken för vissa sjukdomar. Det sägs också kunna öka ämnesomsättningen.

Svart te har också sina hälsofördelar och kan hjälpa till att sänka blodtrycket. Dessutom innehåller det teobromin, en förening som kan förbättra humöret och öka koncentrationen.

Att brygga det perfekta teet

För att få fram den bästa smaken av te är bryggningsprocessen viktig. Vattnets temperatur, bryggningstiden och mängden teblad påverkar resultatet. Generellt sett används varmare vatten för svart te och lägre temperaturer för grönt och vitt te. Bryggningstiden varierar också beroende på te-sorten.

Filtrera

Varumärken

Beredningsform

Lagerstatus

Kampanj

Pris