Kundrecensioner - 5 av 5

Kaffe, te och dryck

Om Upgrits egna Ekologiska Kaffe

Kaffebönan är en riktig näringsbomb, men det krävs att den har hanterats på rätt sätt för att vi ska få dra nytta av dess hälsoeffekter. Vi håller höga krav på säkerhet och kvalitet på Upgrit. Vårt ekologiska kaffe och så kallat ”specialkaffe” håller högsta kvalitet och är odlat under bra förhållanden av människor som bryr sig om sina råvaror. De processen vi valt för Upgrits ekologiskt odlade kaffe är för att optimera hälsoeffekterna och att kaffebönan ska innehålla så låg mykotoxin halt som möjligt. Ett vanligt problem inom kaffeindustrin i Europa är de höga nivåerna av mykotoxiner. Mykotoxiner utsöndras av mögelsvampar och flera av dessa är giftiga för människan. Därför är det av yttersta vikt att kaffet är ekologiskt och framtaget på ett korrekt sätt.

 

Vår process för Ekologiskt Kaffe av Upgrit

För att förhindra dessa mykotoxiner behöver man begränsa de faktorer som gynnar mögelväxt och toxinbildning. Detta har vi tagit hänsyn till under processen för vårt ekologiska kaffe. Några av de faktorer som minskar risken av mögelväxt och toxinbildning är Arabica-kaffebönor. Denna sort har lägre risk för att innehålla mykotoxiner. Anledningen är att Arabica-kaffebönor är mer värdefulla och hanteras generellt bättre än andra sorter. Man vill att kaffebönorna processas genom den så kallade tvättade metoden (våta metoden). Då har kaffebönorna en lägre risk att innehålla mykotoxiner. Vårt ekologiska kaffe följer rekommendationerna ovan och våra kaffebönor har även odlats på hög höjd då detta minskar risken för mykotoxiner. Vårt ekologiska kaffe från upgrit kommer från en plantage som drivs ekologiskt och är Fairtrade-certifierad. Vi har som sagt höga krav på säkerhet och kvalitet och av den anledningen har vi även labbtestat vårt ekologiskt odlade kaffe för att säkerställa ett så rent kaffe som möjligt för oss och er.  

Bönorna i det ekologiska kaffet från Upgrit varierar beroende på säsong. Bönorna är alltid Arabicabönor men för att säkerställa den goda smaken kommer det ekologiska kaffet antingen från Cusco, Peru eller Ocotepeque, Honduras.

Tryck här för ett filmrecept på hur du blandar en Upgritkaffe – energidryck på riktigt >>

 

Läs om kaffe från Bulletproof av högsta kvalitet här. Nedan finner du även te och svampelixir. Vi har dessutom te-, kaffe- och chokladprodukter med medicinalsvampar av högsta kvalitet. 

 Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter