Kundrecensioner - 5 av 5

Steens

Steens UMF™ 10+ (MGO 263+) Raw Manukahonung Monofloral 225g

299 kr
  • Manukahonung av hög kvalitet
  • Nya Zeeland
  • Opastöriserad och raw
Finns i lager för omgående leverans
Finns ej i lagret
Endast få kvar i lagret (20 st)
Finns ej i lagret
Bevaka produkt

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.

Produktbeskrivning:

Steens manukahonung från Nya Zeeland är en premium manukahonung.

Steens manuka är unik då den är opastöriserad och raw, har full spårbarhet, görs på all naturlig honung från vaxkakan för att bibehålla alla naturliga egenskaper och enzymer och har full transparens i tester. Processen är väl kontrollerad och överstiger aldrig 38°C.

Steens skrapar vaxkakor på honung vilket gör att man får med alla honungens naturliga beståndsdelar inklusive bibrödet, kristalliserad honung och pollen. Det enda man tar bort är vaxet, inget annat. För att separera vaxet använder man inte högre temperatur än vad som normalt förekommer i bikupor samt centrifugalkraft.

Steens manuka är testad och certifierad för 9 olika markörer för att påvisa att det är äkta manukahonung från Nya Zeeland, renhet och kvalitet. Förutom MGO har man även UMF-certifiering på styrkorna 10+ och uppåt.

På varje burk med Steens manuka finns en spårningskod där du kan se var honungen har skördats på Nya Zeeland. Skillnaden mellan Steens och annan manuka: Steens är raw opastöriserad vid låg temperatur 38°C,

skrapning av vaxkakor vilket ger naturliga enzymer, unik textur, bibehåller näringsämnen och peroxid aktivitet.

Annan manuka: Hög temperatur +66°C med filtrering vilket förstör enzymer, arom, smak och peroxid aktivitet. Olika graderingar på manuka: MGO är bra men UMF är bättre! Nya Zeeländsk manuka testas och certifieras på olika markörer för att påvisa äkthet och förhindra fusk. MGO-certifiering innebär att man testar 6 olika markörer inklusive methylglyoxal (MGO). UMF testas på totalt 9 stycken olika markörer, alltså ytterligare 3 markörer: NPA, Leptosperin och Dihydroxyacetone (DHA).

Steens är ett familjeföretag som startades 1982. När man startade hade man bara 3 bikupor och idag har man över 15 000 bikupor.

Steens är den mest sålda manukahonungen i Storbritannien.

Om Manuka Honung

Du känner nog till Bamse och hans dunderhonung som gör honom superstark. Maukahonung är våran dunderhonung och även kallat ”naturens antibiotika”. Den kan självklart ätas, men den kan även användas för att smörja in kroppen. Det är alltså ingen vanlig honung i mataffären utan en unik honung med fantastiska hälsoeffekter. Nektarn från manukaträdets blommor gör så att manukahonungen får antibakteriella effekter.

Vad är skillnaden mellan maukahonung och vanlig honung?

All vår honung har till en viss det antibakteriella effekter, men det är ämnet methglyoxal (MGO) som är diamanten i vår ”naturs antibiotika”. Den antibakteriella effekten i vanlig honung är inte lika stark och stabil som MGO, plus att i manukahonung är nivåerna av antibakteriella betydligt högre. Det är förklaringen på varför just manukahonungen lyfts upp över vanlig honung i samband med lindring av sår, eksem, halsont och så vidare.

Var kommer manukahonung ifrån och vad är det magiska med det?

Precis som vår vanliga honung tas manukahonung fram genom att bin samlar nektar från manukaträdets blommor. Manukaträden blommar under endast några veckor på våren. Manukablommorna innehåller et bioaktivt ämne som kallas methylgloxal (MGO) och det är MGO som ger manukahonungen sina magiska antibakteriella krafter. Tyvärr växer manukaträden nästan enbart på Nya Zeeland, där manukahonung har använts under flera tusentals år. Det bringar hälsa, välmående och lindrar bland annat eksem, brännskador och eksem. Det finns även de som nyttjar trädets bark och blad. Då kokar man upp det, låter dra och sedan nyttjar avkoket som ett elixir. Det kan lindra exempelvis halsont och förebygga förkylning utöver det att det används för sårbehandling och minska infektionsrisken. Med andra ord har manukahonungen krafter både invärtes och utvärtes. Den söta smaken är bara ett plus!

Hur använder jag manukahonung för att nyttja dess effekter invärtes?

Det är inte alltid smaken är god när det handlar om att inta sådant som gör gott för oss. I detta fall är det tvärtom för manuka honng är supergott. Du kan enkelt bre 1 msk på ett fröknäcke eller använda det som topping på gröt eller yoghurt. Gillar du smoothies? Tillsätt 1 msk i din smoothie eller i din kopp te. Självklart går det bra med en sked rakt ned i burken också!

 

 Läs mer

Comvita MGO 263 (UMF10+) Manuka honung (100%) från Nya Zeeland.

Använd som den är eller i efterrätter, smoothies och drycker.

Förvaras torrt i rumstemperatur under 25°C, undvik direkt solljus.

Bör ej ges till barn som är yngre än 1 år. 

Näringsdeklaration per 100g 
Energi1360 kJ / 320 kcal
Fett 
varav mättat fett 
Kolhydrater80 g
varav sockerarter78 g
Fiber 
Protein 
Salt 

Vad är UMF?

UMF, Unique Manuka Factor, är en kvalitetscertifiering för manukahonung som säkerställer manukahonungens äkthet, renhet och kvalitet, bland annat genom mätning av de bioaktiva ämnena methylglyoxal (MGO), dihydroxyacetone (DHA) och leptosperin. Äkta manukahonung graderas utifrån förekomsten av de bioaktiva ämnena, ju högre UMF-nummer desto högre förekomst av bioaktiva ämnen. 

Triple test guarantee

Comvita är världens ledande producent UMF-certifierad manukahonung. Till det har man adderat ytterligare en kvalitetscertifiering. Triple test guarantee garanterar att Comvitas manukahonung: 

 

innehåller 100 % naturlig MGO, ingen syntestiskt framställd MGO har tillsatts för att uppnå en högre MGO-halt.

innehåller den angivna MGO-halten. 

innehåller den angivna MGO-halten under hela bäst-före-tiden.   


Artikelnummer:
628

Medelbetyg 5/5 baserat på 4 st röster.
Supergod!
Bra, har ni en större burk av samma?

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter