Noga utvalda kosttillskott

 Fri frakt över 499 kr (i Sverige)

Leverans 1-3 dagar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noga utvalda kosttillskott

 

 

 

 Fri frakt över 499 kr (i Sverige)

 

 

 

Leverans till dörren

 

 

Kollagen och proteinpulver

Tillskott av kollagen kan ge både hälsovinster och skönhetsvinster eftersom det förbättrar våra vävnaders funktion samt huden och inre organ. Kollagenprotein utgör 30% av allt protein i din kropp och består av många aminosyror. Huden är kroppens största organ och består till 70% av kollagen. Kollagen är ett så kallat strukturprotein, vilket innebär att det har en viktig roll för vårt skelett, våra muskler, senor, leder och all vår bindväv. Vi har bindväv i alla vävnader och det skapar hållfasthet. Vi kan därför se kollagen som klistret mellan våra muskler. Varför? Jo, av den anledningen att kollagen kan genom sin uppbyggnad enkelt stäckas ut. Detta ligger till grund för den unika funktion och roll för stadga och hållfasthet kollagen har. För att kroppen ska kunna bilda kollagen krävs tillgång till vitamin C, men också zink, koppar och mangan.

 

Bör jag äta kollagen protein?

Innefattar din kosthållning inälvsmat, skinn eller benbuljong så har du förmodligen ett bra intag av kollagen i vardagen. Annars rekommenderar vi ett kosttillskott av det. Värt att nämna är att idrottare och äldre människor ofta har högre behov av kollagentillskott. Genom tillskott av kollagen kan du se det som ett verktyg för att förebygga skador eller snabba upp en läkningsprocesser. Många utan medicinska utmaningar upplever att med ett intag av kollagen i vardagen, får huden lyster och håret ser mer vitalt ut. Viktigt! Vid nedsatt njurfunktion bör en försiktighet med alla former av tillskott finnas. Rådfråga din läkare vid osäkerhet.

 

Hur mycket kollagen bör jag ta?

Vi rekommenderar alltid att investera i kosttillskott av hög kvalitet. Ta 10 gram kollagenprotein per dag av hög kvalitet, det vill säga att kollagenet kommer från gräsbetande djur, eller från fisk. Var noga med att kollagenet inte innehåller några onödiga tillsatser. I vissa fall kan en högre dos intas, men rådfråga alltid med oss eller en hälsoexpert innan. En högre dos kan vara aktuellt under läkningstiden för en skada. Det är sannolikt så att ju hårdare träning, desto större behov av kollagen. För exempelvis hårt tränande tävlingsidrottare är behovet större att tillföra kollagen vid ett eller flera tillfällen efter aktiviteten. Ta kollagentillskott under tre månader för att utvärdera dess hälsoeffekter. Varför? För att effekten ska slå igenom, krävs det ett antal månader. Är anledningen skadeprevention och vävnader har dessa en långsam förnyelsetakt. När det gäller leder kan effekten märkas efter en kortare tid (ett par veckor).

 

När ska jag ta kollagenprotein?

För att maximera blodnivåerna av kollagen under aktiviteten bör du som idrottare eller motionär ta 10 gram kollagen cirka 1 timme före din aktivitet. Då har du också maximal genomblödning och näringstransport för nybildning av kollagen i de aktuella vävnaderna. I syfte att fördröja effekten av vävnadsreperation, kan det vara värt att även ta ytterligare 10 gram eller mindre cirka 1 timme efter avslutad aktivitet.

 

Att tänka på när du väljer kollagenprotein

Välj ett kollagenprotein av hög kvalitet och som är så rent som möjligt. Gärna från gräsbetande djur eller från fisk. Kollagenprotein ska vara lättlösligt och kan enkelt röras ned i kaffe, smoothies, yoghurt, kalla som varma rätter. Välj kollagen som produceras av en betrodd leverantör. Välj med fördel ett kollagen som är hydrolyserat. Det är en kemisk process där molekylen klyvs i två, genom att en vattenmolekyl tillförs. Vi förstår att det kan vara svårt att förstå denna kemiska process, men hydrolyserat kollagen är delvis redan nedbrutet kollagen. Det innebär att absorptionen av ett kollagen som är hydrolyserat sker mer effektivt av tarmslemhinnan. Det i sin tur möjliggör en effektivare inbindning i de vävnader där kollagen bildas i jämförelse med icke-hydrolyserat kollagen.


 Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter