Bulletproof Coffee – boosta hjärnan som minnesmästaren hos Upgrit!

Bulletproof Coffee – boosta hjärnan som minnesmästaren hos Upgrit!

Häng med och utforska konceptet Bulletproof Coffee och dess förmåga att ge en kraftfull energiboost. Upptäck hur denna unika kaffedryck, berikad med MCT-olja, sägs förbättra fokus, minne och kognitiv prestation.

Bulletproof Coffee – boosta hjärnan som minnesmästaren hos Upgrit!

Vad är Bulletproof Coffee?

Konceptet låter lika märkligt som osannolikt. Bulletproof Coffee började drickas bland en liten grupp hälsospecialister, men har nu vuxit till att bli en världssensation. Fenomenet har uppmärksammats i bland annat New York Times, The Today Show, Business Insider, Men’s Health och Daily Mail. Bland Bulletproof Coffee-drickarna hittas numera allt ifrån affärsmän, olympier, NBA-proffs och skollärare, till Hollywood-kändisar, MMA-fighters, professionella pokerspelare och självklart till oss på Upgrit. Bulletproof Coffee har nu spridit sig hela vägen till Sverige.

Beställ ditt Bulletproof Coffee Kaffepaket (malet) här >>

Tanken var att ta fram den optimala drycken för mental prestation, energi och välmående som håller i sig. Att främja hälsan utan att slita på den, var naturligtvis också ett krav. Inspirationen kom från Tibet där man under lång tid druckit te blandat med jak-smör.

I Bulletproof Coffee kör man nybryggt kaffe, C8 MCT-olja (de finaste fettsyrorna ur kokosolja) och ekologiskt smör/kakaosmör/ghee i en mixer. Resultatet både smakar och ser ut som en härligt krämig latte. Blandningen ger en långsam frisättning av koffeinet och du står dig länge och kan prestera på topp utan att störas av ”cravings” eller dippar.

För oss alla på Upgrit har Bulletproof Coffee blivit till en daglig njutning i våra liv, både smakmässigt och som den ultimata starten på dagen. Därför har vi nu skapat två paketprodukter så du också kan njuta av den här goda drycken. Du hittar dels ett kaffepaket med C8 MCT, labbtestat kaffe av högsta kvalitet och ghee OCH ett med kakaosmör istället för ghee. Båda är väldigt goda. Hoppas du provar!

Så här gör du en Bulletproof Coffee

1. Värm en kopp (ca 2 dl) vatten till strax under kokpunkten.

2. Häll i 2 ½ rågade matskedar nymalet kaffe. Bäst effekt ger kaffe av kvalitet som är labbtestat för toxiner och odlat under bra förhållanden. Brygg gärna i presskanna (4 minuter) för att behålla de nyttiga oljorna i kaffet och för den goda smaken, eller som vanligt i en kaffekokare.

3. Häll i 1 tesked-1 matsked (om du är van!C8 MCT-olja (öka successivt under flera dagar till 1-2 matskedar).

4. Tillsätt 1 matsked osaltat smör/kakaosmör eller ghee (öka successivt till 2 matskedar).

5. Blanda i mixer eller med stavmixer i 20-30 sekunder tills kaffet känns som en krämig latte.

Njut och prestera!

/Mattias Ribbing, Christine Ribbing och Jonas Bergqvist