Inälvor och inälvstillskott – naturens multivitamin

Inälvor och inälvstillskott - naturens multivitamin

Inälvor är otroligt näringstäta livsmedel och lever brukar kallas naturens multivitamin. Framförallt är inälvor från gräsbetade nötdjur de näringstätaste livsmedlen vi kan äta. Dessa har den bredaste näringsprofilen och en högre koncentration vitaminer, mineraler och enzymer än några andra livsmedel. Inälvor är en riktig ”super food”, men det är inte alltid lätt att få i sig inälvor i vardagen bland annat på grund av dess unika smak.

Vad är inälvor?

Inälvor är otroligt näringstäta livsmedel och lever brukar kallas naturens multivitamin. Framförallt är inälvor från gräsbetade nötdjur de näringstätaste livsmedlen vi kan äta. Dessa har den bredaste näringsprofilen och en högre koncentration vitaminer, mineraler och enzymer än några andra livsmedel. Inälvor är en riktig ”super food”, men det är inte alltid lätt att få i sig inälvor i vardagen bland annat på grund av dess unika smak.

Varför är det bra att äta inälvor?

Inälvor innehåller viktiga näringsämnen som vi går miste om när vi endast äter muskelkött. Fördelarna med inälvsmat och tankesättet “Nose to Tail Eating” är ofantligt många och bidragande till en god hälsa. Hur kroppens basala funktioner fungerar är en spegelbild av den egentliga hälsan. Bra sömn, välfungerande matsmältning, god tarmhälsa, bra sårläkning och ett stabilt blodsocker (normalt 4-6 mm/lo) är grundläggande tecken på hälsa och något vi alla bör vara uppmärksamma på. Här kan näringsämnena i inälvsmat bidra.

Forskning visar att nötlever innehåller mer vitamin B12 och vitamin A per portion, än nötkött. Vi tror att exempelvis morötter innehåller massor av vitamin A. Men de innehåller betakaroten, inte vitamin A. Från betakaroten omvandlas bara en liten del till vitamin A. Lever är också mycket rik på bland annat vitamin B6, folat, kolin, järn och zink. Det är inte ovanligt att personer har brist på näringsämnet C0Q10 vid kroniska sjukdomar som exempelvis sköldkörtelproblematik. Då är hjärta din kompis, eftersom det är särskilt rikt på CoQ10.

Inälvor som kosttillskott

Känns det inte lockande för dig att äta eller helt enkelt att på ett aptitligt sätt tillaga inälvsmat, så finns nu gräsbetad nötlever, gräsbetat nöthjärta och gräsbetad nötnjure, (EKO), som kosttillskott i Upgrits sortiment. Inälvstillskotten är framtagna för dig som vill slippa krånglet med jobbig tillagning, smaken som somliga har svårt för och den osäkra kvaliten om man köper i affär.

Inälvor på formen kosttillskott är perfekt för dig som:

–  Letar efter att sätt att få i dig inälvor mer regelbundet

–  Letar efter KRAV-märkta inälvor av absolut högsta kvalitet

–  Vill slippa lägga tid på jobbig beredning och tillagning

–  Vill undvika den unika inälvssmaken

–  Letar efter en regelbunden tillgång av inälvor

 

Här kan du hitta våra kosttillskott med ekologiska inälvor som kommer från gräsbetande nötkreatur.