Därför ska idrottare äta kosttillskott – Jonas Bergqvist

Därför ska idrottare äta kosttillskott - Jonas Bergqvist

Idrottare över hela världen strävar efter att optimera sin prestation och nå sina mål inom sin idrottsgren. För att uppnå detta krävs en kombination av träning, kost och återhämtning. En faktor som har blivit alltmer populär inom idrottsvärlden är användningen av kosttillskott. Hör experten Jonas Bergqvist prata om vikten av kosttillskott i den här artikeln.

En individanpassad socker- och spannmålsfri kosthållning är en bra start för de flesta idrottare. Tyvärr innehåller maten idag alldeles för lite mikronäringsämnen för att optimera hälsan, prestationen och återhämtningen. Bra kosttillskott från tillförlitliga källor är därför ett nödvändigt komplement till dagens mat. Därutöver finns vetenskapligt underlag kring flera tillskott för att toppa sin mentala och fysiska potential som möjliggör den enskilda idrottaren att vara sitt bästa jag vid ett visst tillfälle: koffein, kreatin, beta-alanin och protein för att nämna några.

Jonas Bergqvist

Så här använder Jonas kosttillskott i vardagen >>

• Kosttillskott kan komplettera dålig mat när idrottare är på resande fot

• Näringsoptimerade idrottare kan träna hårdare och oftare

• Näringsoptimerade idrottare återhämtar sig snabbare

• Näringsoptimerade idrottare gör idrottare friskare så de får mer kontinuitet i sin träning.

Det är viktigt att du väljer tillskott med omsorg. Problemet är att det bland alla fantastiska kosttillskott och livsmedel finns oseriösa kosttillskott från oseriösa producenter.

Psst, glöm inte att du kan köpa MCT oljae vitaminprobiotika pulver och andra tillskott på Upgrit!