Noga utvalda kosttillskott

 Fri frakt över 499 kr (i Sverige)

Leverans 1-3 dagar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noga utvalda kosttillskott

 

 

 

 Fri frakt över 499 kr (i Sverige)

 

 

 

Leverans till dörren

 

 

Gurkmeja - Vad är dess fördelar?

Gurkmeja - Vad är dess fördelar?

Det gula pigmentet i gurkmejan kallas kurkumin. Gurkmeja är en polyfenol med antiinflammatoriska egenskaper och förmågan att öka mängden antioxidanter som kroppen producerar. Oftast extraheras kurkuminet i gurkmejan ut för att få ett mer koncentrerat kosttillskott. Kurkumin i gurkmeja absorberas inte bra av kroppen, och därför har man på olika sätt försökt förbättra dess upptag. Ett sätt är att kombinera kurkumin med svartpepparextrakt (med piperin), även fett förbättrar upptaget. 

Vad är fördelarna med kurkumin? 

Mer forskning behövs för att bättre förstå hälsofördelarna med gurkmeja och kurkumin, men flera studier har visat att kurkumin kan minska inflammation och smärta i t.ex. leder. Forskning tyder även på att kurkumin kan sänka LDL-kolesterol, blodglukos och blodtryck. För de sistnämnda är forskningen mindre konsekvent (https://examine.com/supplements/curcumin/, 2020). 

 

Varför Ren Gurkmeja?

Ren Gurkmeja innehåller en hög koncentration kurkumin, som är det mest studerade aktiva ämnet i gurkmeja. Vi har dessutom kombinerat gurkmejan med ett högkvalitativt svartpepparextrakt (BioPerine) eftersom piperin i svartpeppar ökar upptaget av gurkmeja extraktet.

Tillskott med kurkumin kan minska markörer för inflammation och öka nivåerna av endogena antioxidanter i kroppen. Den forskning som finns tyder på att gurkmeja och kurkumin kan ge en liten till måttlig förbättring av symtomen på depression och ångest samt smärta och funktion vid artros. En minskning av LDL-kolesterol, blodglukos och blodtryck är också möjlig. Som sagt behövs mer forskning för att bättre förstå hälsofördelarna med gurkmeja och kurkumin då forskningen är mindre konsekvent och fler studier behövs för det sistnämnda.

 

Recept på Guldmjölk av Ren Gurkmeja:

Du behöver:

5 dl mandelmjölk

1-2 öppnade kapslar Ren Gurkmeja med svartpeppar.

1 tsk kardemumma

1 msk MCT-olja

Alt: 1-2 msk Rent Kollagenprotein 

Vad är Kollagenprotein bra för? Läs här >>

 

Gör så här: Värm mjölken till fingervarmt, häll i alla ingredienser och vispa till en jämn dryck. Njut!

 

 

 Läs mer


2021-02-03

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter