Tips för att bota jetlag

Tips för att bota jetlag

Att resa till olika tidszoner kan vara spännande och berikande, men det kan också resultera i jetlag - en obalans i kroppens biologiska klocka. Jetlag kan medföra trötthet, sömnproblem och en allmän känsla av obehag. Men det finns åtgärder du kan vidta för att bota jetlag och snabbt återfå balansen efter resan. Här är några användbara tips för att bekämpa jetlag och återfå harmonin i din kropp.

Människan reser allt mer och numera är det inte ovanligt att besöka länder som man för inte allt för länge sedan såg som näst intill omöjliga att få chansen att se. Då jorden har olika tidszoner innebär resande dock ofta att man också måste hantera jetlag där flygets hastighet gör att kroppen inte alla gånger hinner med då man landar i det nya landet.

Det finns idag dock hjälpmedel som skall göra det enklare att resa och hantera jetlag på ett smidigare sätt. Ett smart tips för att bota jetlag är att ta hjälp av HumanCharger och återhämta sig dubbelt så fort. Med denna produkt får man en ökad energi och ett minskat behov av extra sömn när man flyger mellan olika tidszoner. Detta är något som de allra flesta resenärer kan hålla med om att det finns ett behov av i en värld där man reser allt längre bort.

Den kritiskt tänkande människan undrar säkerligen hur detta faktiskt fungerar. I en värld där det mesta kan lösas kan det ju trots allt ibland vara svårt att skilja på seriösa och mindre seriösa produkter. En av de första sakerna man bör titta på när man försöker ta reda på om en viss produkt är bra eller inte är forskning. Då denna produkt – HumanCharger – är framtagen efter noggrann forskning kan man dock förklara det så här på tydligast möjliga sätt.

Så här fungerar HumanCharger

Alla levande cellers dygnsrytm är i fas med solen. När man förflyttar sig snabbt mellan olika tidszoner blir dygnsrytmen därför rubbad och är inte längre i fas med den nya tidzonen. Att åter komma i fas med den nya tidzonen tar normalt en timme per tidzon. Det sker naturligt men långsamt med hjälp av dagsljuset. Många delar av kroppen förutom ögonen är naturligt känsliga för ljus. Vissa känsliga delar går att komma åt genom att belysa örongången. Det är på detta sätt som HumanCharger bidrar till att lindra jetlag.

Produkten består av ett headset som avger ljus genom örongången. Användare kan även ladda ner en app (kompatibel med Android, iPhone och Windows-telefoner) som hjälper resenärer att hålla schemat genom att berätta när de ska använda HumanChargern baserat på deras hem tidszon och destination. Appen gör att de allra flesta finner det mycket enkelt att använda produkten eftersom den helt enkelt finns i telefonen.

Även om du inte använder appen, som är framtagen för att passa den teknikbaserade värld vi lever i, kan du enkelt använda tekniken genom att sätta de ljusavgivande hörlurarna i öronen under 12 minuter varje dag baserat på riktningen av ditt flyg (morgon för flygningar österut ; eftermiddag för flygningar västerut). HumanCharger är helt enkelt ett modernt alternativ för människor som vill resa smart och samtidigt uppleva allt som finns att se på den plats man valt att resa till.

Den goda effekten och tips på att bota jetlag genom HumanCharger är många – man kan hitta information om detta på ett flertal ställen. Det är ju trots allt så att man alltid bör läsa sig till kunskap om alla produkter man är intresserad av och enkelt sätt kan man sammanfatta det hela så här.

Effekter av HumanCharger

  • Bidrar till att lindra jetlag symptom: Använd HumanCharger för säker, effektiv ljusterapi som får dig att känna dig klar i huvudet under och efter långa flygningar.
  • Regelbunden exponering för ljus hjälper till att upprätthålla människans naturliga rytm så att man alltid känner sig i fas och slipper den något förvirrade känsla som jetlag kan bidra till.
  • Bättre sömn, bättre hälsa: HumanCharger minskar behovet av extra sömn och minskar trötthet
  • Kliniskt testad* CE-certifierad klass 2(a) produkt: Resenärer som använde HumanCharger återhämtade sig 50% snabbare från Jetlag symptom med förbättringar i humör, vakenhet och sin generella effektivitet.

Jetlag har hittills varit något som har varit svårt att lindra på riktigt. Tips på hur man skall gå till väga har alltid funnits där ute men det har inte funnits några direkta bevis på att det faktiskt fungerar. Lösningen är dock HumanCharger – ett enkelt och smidigt sätt att skapa mer tid för upplevelser och mindre tid du måste slösa på att sova ikapp.

Människan lever i en teknikbaserad värld och detta visar sig hela tiden inom nya och spännande områden. Det är ett faktum att detta på många sätt gör människans liv enklare och smidigare – det handlar bara om att våga göra valen även om man inte upplevt tekniken förut. Genom att prova får man ju trots allt chansen att slippa jetlag och istället kunna göra det mesta av sin tid.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25945550

Psst, glöm inte att du kan köpa omega 3 kosttilskottekologiskt kaffed vitamin tillskott och andra tillskott på Upgrit!