Egen chokladglass med kolasås & havssalt

Fantastiskt god chokladglass med kolasås & havssalt

Egen chokladglass med kolasås & havssalt

Gör så här:

  • 1 Kolasås: börja med att hälla honung och kokosgrädde i en kastrull.
  • 2 Värm blandningen på medelvärme tills det puttrar. Rör regelbundet och vätskan kommer dunsta bort.
  • 3 Kommer ta ca 25-30 minuter innan kolasås nått önskad krämig konsistens. Ta då av den från plattan, blanda i en nypa flingsalt och låt svalna.
  • 4 Häll över chokladglassen och njut av din paus.
  • 5 Glassen: Ställ in kokosmjölken i kylskåpet i minst 1h.
  • 6 Häll av vätskan och vispa till en fluffig kokosgrädde i en kylskåpskall skål.
  • 7 Smält chokladen i vattenbadet och låt den sedan svalna.
  • 8 Vispa äggulorna och sötningen länge tills det är riktigt vitt och pösigt.
  • 9 Rör sedan ner lite i taget i den avsvalnade chokladen.
  • 10 Blanda i Upgrits MCT olja och vaniljpulver.
  • 11 Rör slutligen i kokosgrädden i chokladsmeten, börja med en sked och sedan resten.
  • 12 Ställ in i frysen i ca 2h eller kör i glassmaskin.

Ingredienser

  • 500 ml kokosgrädde
  • 0,75 dl manuka honung
  • 8 äggulor
  • 2 tsk Upgraded vaniljpulver
  • 2 msk Upgrit MCT olja
  • 100g 90% choklad
  • 5 dl kokosmjölk
  • 3 msk sötning (tex honung eller xylitol)