Gör så här:
- Kolasås: börja med att hälla honung och kokosgrädde i en kastrull.
- Värm blandningen på medelvärme tills det puttrar. Rör regelbundet och vätskan kommer dunsta bort.
- Kommer ta ca 25-30 minuter innan kolasås nått önskad krämig konsistens. Ta då av den från plattan, blanda i en nypa flingsalt och låt svalna.
- Häll över chokladglassen och njut av din paus.
- Glassen: Ställ in kokosmjölken i kylskåpet i minst 1h.
- Häll av vätskan och vispa till en fluffig kokosgrädde i en kylskåpskall skål.
- Smält chokladen i vattenbadet och låt den sedan svalna.
- Vispa äggulorna och sötningen länge tills det är riktigt vitt och pösigt.
- Rör sedan ner lite i taget i den avsvalnade chokladen.
- Blanda i Upgrits MCT olja och vaniljpulver.
- Rör slutligen i kokosgrädden i chokladsmeten, börja med en sked och sedan resten.
- Ställ in i frysen i ca 2h eller kör i glassmaskin.