Banankladdkaka för stora och små

En nyttigare variant på banankladdkaka som passar stora och små och är supergod.

Banankladdkaka för stora och små

Gör så här:

  • 1 Kör ägg, fibersirap och banan slät med stavmixer tills det är slätt.
  • 2 Häll ner nötsmör, kollagen, mjöl, vanilj och salt och fortsätt kör till du får en helt slät smet.
  • 3 Vänd ner smeten i smörjd fyrkantig form.
  • 4 Peta ner bananchips och choklad i smeten.
  • 5 Grädda längst ner i ugnen i ca 30 min.
  • 6 Låt svalna helt innan du dekorerar med smält choklad och njuter.

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 2 stora mogna bananer
  • 3 msk fibersirap
  • 1,5 dl cashewnötsmör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vanilj
  • 1 nypa flingsalt
  • 1/2 dl hackad mörk choklad
  • 1/2 hackade bananchips
  • Ghee för formen